Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας «Νίκος Σαμαράς»!

18/05/2013 - 18:15

Limnos_Tournoua_Syn_Typou_2013Τιμώντας τη μνήμη και την προσφορά του Νίκου Σαμαρά στη Λήμνο, ο Δήμος Λήμνου και ο Οργανισμός Εκπαίδευσης αποφάσισαν την ονομασία του κλειστού της πόλης σε «Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας Νίκος Σαμαράς».

Τιμώντας τη μνήμη και την σημαντική προσφορά του Νίκου Σαμαρά στο νησί της Λήμνου, ο Δήμος Λήμνου και ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, δια βίου μάθησης πολιτισμού και αθλητισμού, αποφάσισαν, την μετονομασία του κλειστού της πόλης σε «Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας Νίκος Σαμαράς».

Αυτό αποκαλύφθηκε πριν από λίγο στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τουρνουά ανόδου στην Α2 βόλεϊ Ανδρών, στο οποίο συμμετέχει –ως φαβορί- και η Λήμνος Sports Club που ίδρυσε το 2010, ο μεγάλος Νίκος Σαμαράς.

Μεγάλη συγκίνηση από τον Μάριο Γκιούρδα που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου:

Αντώνης Χατζηδιαμαντής (Δήμαρχος Λήμνου): «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τη Λήμνο. Θέλω να ευχαριστήσω την Έλενα, τον Μάριο και τον κ. Σιδερή για τις προσπάθειες τους. Δεν είναι εύκολα τέτοια εγχειρήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δεν πίστευα στην τύχη του νησιού μας, όταν πριν δύο περίπου χρόνια με επισκέφτηκε στο γραφείο μου και μου ανέλυσε το όνειρο του να ζήσει εδώ με την οικογένεια του και να συνεισφέρει στον αθλητισμό της Λήμνου. Κάνουμε μεγάλο αγώνα να βγει το νησί μας από την απομόνωση. Τέτοιες διοργανώσεις συνεισφέρουν τα μέγιστα στον στόχο μας. Κάνουμε και προσπάθεια σε άλλους τομείς με έμφαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, αλλά βρήκαμε βηματισμό. Μας λείπει ο πιο βασικός συντελεστής του προγραμματισμού, αλλά προχωράμε στην υλοποίηση του, όπως ο Νίκος Σαμαράς θα ήθελε.

Πήραμε το ρίσκο να στηρίξουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό από το υστέρημα του Δήμου. Στα 2,5 τελευταία χρόνια δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ για υποδομές ή οτιδήποτε άλλο. Στη Λήμνο είχαν γίνει πολύ λίγα πράγματα στον αθλητισμό. Ο Νίκος ήθελε να φτιάξουμε το κλειστό που ήταν βασικό πρόβλημα. Σήμερα σας λέω ότι βρίσκεται στο στάδιο της προκήρυξης διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό του. Αυτό θα συνδυαστεί με την πανηγυρική αναγνώριση της προσφοράς του με την μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου σε «Νίκος Σαμαράς». Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του μεγάλου αυτού ανθρώπου και αθλητή».

Παναγιώτης Σιδέρης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Η σημερινή ημέρα είναι διαφορετική. Ημέρα χαράς, τιμής και μνήμης στον Νίκο Σαμαρά. Η μία του πλευρά ήταν αυτή του αθλητή που έδινε τα πάντα στο γήπεδο. Ήταν ο αθλητής- σύμβολο, το απόλυτο πρότυπο για κάθε νέο αθλητή. Η άλλη διάσταση του ήταν η θέση του στο νησί, ως προπονητή και παιδαγωγού, προωθώντας τον αθλητισμό στη Λήμνο. Διέπλασε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Φεύγοντας νωρίς μας άφησε ιερή παρακαταθήκη το όνομα του. Όσοι συνδέθηκαν μαζί του οφείλουν να κρατήσουν αναλλοίωτη την προσφορά του. Με χαρά διοργανώνουμε από κοινού με τον Δήμο και το Σωματείο της Λήμνου τους αγώνες ανόδου στην Α2. Στα πλαίσια της ανάπτυξης βρίσκεται στο νησί ο καταξιωμένος ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος. Η ΕΟΠΕ για να τιμήσει τον Νίκο Σαμαρά, όρισε τον αγώνα πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό «Ελλάδα- Βελγίο» στην Ορεστιάδα, την πόλη που ανδρώθηκε. Εκ μέρους του Προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη και όλου του Δ.Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο και την κ. Σαμαρά για την φιλοξενία και την διοργάνωση των αγώνων».

Σωτήρης Κωνσταντάρας (Πρόεδρος Οργανισμός Εκπαίδευσης, δια βίου μάθησης πολιτισμού και αθλητισμού): «Κάναμε ότι ήταν δυνατό για την διοργάνωση σε ελάχιστο χρόνο. Συγγνώμη για τις όποιες παραλείψεις, αφού το νησί μας δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιες διοργανώσεις. Ελπίζω να καλύψουμε τις απαιτήσεις των αγώνων. Όλες οι παρατάξεις στο Δ.Σ. αποδέχθηκαν την μετονομασία του κλειστού. Λείπει από κοντά μας ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες ατέλειωτες για αυτόν τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, παρότι τον γνώριζα τα τελευταία δύο χρόνια».

Έλενα Δούκα Σαμαρά (Πρόεδρος Λήμνος Sports Club): «Ευχαριστώ για την παρουσία σας. Δεν έχω ετοιμάσει κάποια ομιλία, θα πω μόνο δυο λόγια από καρδιάς. Όταν ιδρύσαμε τον Σύλλογο είχα μεγάλη ικανοποίηση που θα μεταδίδαμε σε μικρά παιδιά αυτό το υπέροχο άθλημα που το γνώρισα τόσο καλά μέσω του Νίκου. Για αυτό βρίσκομαι εδώ και συνεχίζω αυτό το όνειρο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και την ΕΟΠΕ και να πω πιστεύω ότι οι άνθρωποι που αγάπησαν τον Νίκο θα είναι κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια να λάβει μέρος η ομάδα μας σε μία μεγαλύτερη κατηγορία, όπως η Α2 ανδρών».

Νίκος Μοσχάκης (Δημοτικός Σύμβουλος): «Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και εύχομαι να περάσετε καλά στο νησί μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν να διεξαχθεί αυτό το τουρνουά»

Μάριος Γκιούρδας (πρώην συμπαίκτης του Νίκου Σαμαρά και διεθνής αθλητής): «Ευχαριστήσω πολύ για την χαρά που μου δίνετε να είμαι σήμερα κοντά σας. Από τις 4 Ιανουαρίου και μετά σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά τα πράγματα και πόσο άδικο ήταν που ο Νίκος έφυγε τόσο νωρίς (δεν μπόρεσε σε αυτό το σημείο να συγκρατήσει τα δάκρυα του). Θα ήθελα να πω στην Έλενα να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Νίκος. Θα το ήθελε ο Νίκος πάρα πολύ. Θα ήθελα να πω στον Δήμαρχο να είναι συνέχεια δίπλα στην Έλενα και στις προσπάθειες. Έλενα θέλω να γνωρίζεις ότι θα είμαστε πάντα κοντά σου σε εσένα και την οικογένεια σου».

Γκιούρδας: «Μπορεί και να ξαναπαίξω για χάρη της Λήμνου»

Σε ερώτηση για τα πολλά έξοδα που έχει η Α2 Ανδρών, φέρνοντας το παράδειγμα της ομάδας από την Σάμο που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο φετινό πρωτάθλημα, οι αρμόδιοι φορείς σχολίασαν:

Δήμαρχος: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω ακριβή εικόνα, σίγουρα όμως δεν μπορούμε μόνοι μας, αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι. Χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα την βοήθεια της κοινωνίας της Λήμνου και πιστεύω αυτή θα την έχουμε»

Σιδέρης: «Είναι δύσκολο να δώσεις μία απάντηση όταν κάθε χρόνο υπάρχουν μειώσεις στον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας. Δεν ξέρουμε καν αν εκτελεστεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός. Γενική προκήρυξη όρο όλα τα σωματεία που κερδίζουν άνοδο, μπορούν να αξιολογήσουν την πορεία της επόμενης χρονιάς και μέχρι τις 30 Ιουνίου να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο για μια ομάδα να μπορεί να παίζει σε ψηλότερη κατηγορία αγωνιστικά, αλλά οικονομικά να πρέπει να αγωνιστεί σε χαμηλότερη. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι η ΕΟΠΕ θα καλύψει όλες τις μετακινήσεις. Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων, μπορούμε να βρούμε μία λύση με την τοποθέτηση ομάδων σε ομίλους που να χρειαστούν λιγότερα έξοδα για να συμμετέχουν».

Γκιούρδας: «Με βάζει σε σκέψεις αυτή η ερώτηση, αλλά ακόμα δεν έχω συζητήσει με τον Πρόεδρο (γέλια). Τα τελευταία χρόνια με τον Νίκο ήμασταν συμπαίκτες και στον Μίλωνα. Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ και πάλι -κάτι που είναι δύσκολο πλέον- αλλά σαφέστατα θα είμαι δίπλα στην ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο».

«Ακόμα καλύτερο το North Aegean Cup»

Σε ερώτηση για το μπιτς βόλεϊ και το πώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού ο Δήμαρχος και η κ. Σαμαρά σχολίασαν: «Η Προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από όλους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και αυτούς που απλά τους αρέσει η παραλία και τα παιχνίδια στην άμμο. Συνεχίζουμε να δηλώνουμε ετοιμότητα σε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια. Αξίζει να πάρει λίγο παραπάνω δημοσιότητα και στήριξη από την ΕΟΠΕ και την πολιτεία», είπε ο κ. Χατζηδιαμαντής, ενώ η κ. Σαμαρά επεσήμανε: «Το North Aegean Cup θα πραγματοποιήθηκε και φέτος και μάλιστα θα ξεκινήσει από την Λήμνο το τριήμερο 19-21 Ιουλίου και θα συνεχίσει στα άλλα νησιά, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Πέρσι είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Μπόρεσαν και φιλοξενήθηκαν 44 ομάδες σε τρεις ημέρες και φέτος και θα έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές».

Limnos_Nikos_Samaras_Kleisto_Gymnastirio«Πληρώσαμε από την τσέπη μας για να νοιώσουμε την αύρα του Νίκου Σαμαρά»

Αντώνης Στεφάνοy (Παίκτης - προπονητής Μέγα Αλέξανδρου Σύρου): «Είναι πρωτόγνωρο για μένα και τον Σύλλογο. Εκ μέρους όλης της Σύρου, ευχαριστούμε για την φιλοξενία και σας δίνουμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε να αναπτύξετε το άθλημα. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά και θα ξαναπώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλαιόπορτα που μας βοήθησε οικονομικά για να έρθουμε εδώ».

Γιώργος Τριχιάς (Έφορος Ροδίων Άθλησης): «Όταν έχεις μια τέτοια μεγάλη πρόσκληση είναι αδύνατο να μην παρευρεθείς, παρά την ταλαιπωρία. Όταν σε καλεί ένα νησί, στο οποίο το βόλεϊ δημιουργήθηκε από έναν τεράστιο αθλητή. Ροδίων άθλησης είναι όμιλος που συστεγαζόμαστε με τα Εκπαιδευτήρια ροδίων παιδεία και δεν είμαστε γνωστοί ούτε καν στη Ρόδο. Έχουμε 700 μέλη και διατηρούμε πάνω από 10 αθλήματα».

Παναγιώτης Νικήτας (Προπονητής Παγχιακού): «Πέρα από τυπικότητες θα μιλήσω με το συναίσθημα στην συνάδελφο Έλενα Σαμαρά. Έχω ζήσει στο πετσί μου την προσπάθεια σε ένα ακριτικό νησί να δημιουργήσει από το πουθενά ένα άθλημα και να είσαι μόνος πέραν από κάποιους χειροκροτητές που είναι δίπλα σου και ελάχιστες εξαιρέσεις βοήθειας. Ο Παγχιακός είναι η επιτομή της ερασιτεχνικής ομάδας, τα παιδιά έχουν βγει από το αθλητικό γυμνάσιο και είμαστε εδώ και έξοδα από τις τσέπες μας για να τιμήσουμε τον τεράστιο Νίκο Σαμαρά. Ήρθαμε εδώ να νοιώσουμε την αύρα του Νίκου Σαμαρά και την ζήσαμε, πιστεύω αυτή η αύρα θα συνοδεύει τα νέα παιδιά της ομάδας όλα τα χρόνια στην καριέρα τους»

Έλενα Σαμαρά (Πρόεδρος Λήμνος Sports Club): «Πρώτη φορά που μου είπαν οι παίκτες ότι ήθελαν να συνεχίσουν, είπα ότι ανδρική ομάδα χωρίς τον Νίκο δεν υπάρχει. Όταν το ξανασκέφτηκα είδα ότι είχαν ακόμα αυτή τη δίψα για το βόλεϊ και να συνεχίσουν το όραμα του Νίκου. Ουσιαστικά αυτός ο Σύλλογος ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Είναι συγκινητικό που οι αποστολές είναι όλες εδώ, παρά τις αντιξοότητες και χαίρονται την διοργάνωση».

(Πηγή: sport-fm.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey