Στον "αέρα" ο αγώνας των play offs Ερμής-Άθληση

24/01/2023 - 19:14 Τελευταία τροποποίηση στις 24/01/2023 - 19:21

Στον "αέρα τινάχθηκε" ο πρώτος αγώνας των play offs στο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στον Ερμή Παμφίλων και την Άθληση.

Ένας αγώνας θεαματικός, με πάθος και καλό βόλεϊ και από τις δύο ομάδες, οδηγήθηκε στο tie break, με νίκη υπέρ του Ερμή 15-13 μετά από διακοπή, όμως η τύχη του τελικά θα κριθεί από την τοπική επιτροπή πετοσφαίρισης. Και αυτό γιατί;

Κατά τη διάρκεια του tie break και το σκορ 5-6 υπέρ της Άθλησης, η ομάδα προχώρησε σε αλλαγή αθλήτριας (το Νο18 αντικατέστησε το Νο13) στη θέση του σερβίς. Στη συνέχεια η αθλήτρια Νο18 αντικαταστάθηκε από το λίμπερο Νο4. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά χωρίς καμία παράβαση και έγινε η αλλαγή τερέν με το σκορ 6-8 υπέρ της Άθλησης.

Το σκορ έγινε 8-9 υπέρ της Άθλησης με το λίμπερο να συνεχίζει να βρίσκεται στο τερέν (στη θέση 6). Η Άθληση κέρδισε τον δέκατο πόντο με το λίμπερο στη θέση 5. Στην επόμενη φάση που το λίμπερο πηγαίνει στη θέση 4, έγινε λάθος και αντί να αντικατασταθεί από το Νο18, αντικαταστάθηκε από το Νο 13, χωρίς να κλείσει η αλλαγή μεταξύ Νο18 και Νο13.

Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και όταν το σκορ ήταν 11-12 υπέρ της Άθλησης, ο Ερμής ζήτησε time out και διαμαρτυρήθηκε σωστά για αντικανονική συμμετοχή στην αντίπαλη ομάδα. Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα και μετά από διαβούλευση των διαιτητών και της γραμματείας, αποφασίστηκε να αφαιρεθούν 4 πόντοι από την Άθληση και να προστεθεί ένας πόντος στον Ερμή, με το σκορ να πηγαίνει στο 12-8 υπέρ του Ερμή.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά με τελικό αποτέλεσμα 15-13 και 3-2 σετ υπέρ του Ερμή, όμως η ομάδα της Άθλησης υπέβαλε έκθεση, διότι όπως υποστηρίζει έπρεπε να της αφαιρεθούν 2 πόντοι και όχι 4 κατά παράβαση του κανονισμού. Μετά απ' όλα τα παραπάνω, την τύχη του αγώνα θα κρίνει η τοπική επιτροπή πετοσφαίρισης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey