Άναψε το «πράσινο φως» για το κολυμβητήριο!

Ο... θεμέλιος λίθος για την εξέλιξη όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη, όλα δείχνουν πως θα μπει την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας emprosnet.gr. Όπου εκδικάζεται η (και τυπική) μεταφορά ουσιαστικά του οικοπέδου που προορίζεται να κατασκευαστεί το κολυμβητήριο στα Θέρμα, στο Δήμο Λέσβου.

Ο δικηγόρος που όρισε ο Δήμος Λέσβου από τον περασμένο Σεπτέμβρη για να ολοκληρώσει αυτή τη βασική λεπτομέρεια, κατάφερε να προχωρήσει σημαντικά την υπόθεση και να διεκδικεί την Παρασκευή να καταγράψει και τυπικά το οικόπεδο στο Κτηματολόγιο, ως περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.

Όπως είχαμε γράψει, πριν ακόμα ανακοινωθεί και επίσημα η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου πνοής για το λεσβιακό ναυταθλητισμό από το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, η δημοτική αρχή γνωρίζοντας τη μεγάλη γραφειοκρατία που είχε μπροστά της για να χτίσει κολυμβητήριο στα Θέρμα, είχε ξεκινήσει νωρίς τη διευθέτηση των βασικών λεπτομερειών.

Με κυριότερη αυτών, τη μεταφορά του οικοπέδου που θα γίνει κολυμβητήριο, στη περιουσία του Δήμου. Το οικόπεδο παρά το ότι πράγματι ανήκει στο Δήμο Λέσβου, εντούτοις δεν ήταν γραμμένο στο Κτηματολόγιο ως περιουσιακό του στοιχείο και αναμένεται -δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει ως σήμερα και απροσδόκητες διεκδικήσεις- από την Παρασκευή να περιέλθει στη δικαιοδοσία του και επίσημα, μετά από την σχετική εκδίκηση της υπόθεσης. Και να σημάνει πια και επίσημα την εκκίνηση της προσπάθειας για την κατασκευή του έργου.

Έχει ακόμα πολλά…

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η δημοτική αρχή μπορεί να φαίνεται ότι ξεπερνά ένα μεγάλο σκόπελο, αλλά έχει μπροστά της ακόμα μία γραφειοκρατία… «βουνό». Που απαιτεί ευέλικτους και σωστούς, σε κάθε περίπτωση, χειρισμούς και διάθεση συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς.

Ως σήμερα ο Δήμος, είναι γνωστό ότι έχει κάνει τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες για τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται, αλλά αναμένει ακόμα το «πράσινο φως» από την Αρχαιολογία, το Δασαρχείο, την εξέταση της γεωλογικής μελέτης, αλλά και το τι επακριβώς προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και ειδικότερα τους συντελεστές δόμησης. Αλλά και άλλα που θα έχουμε την ευκαιρία να «τσεκάρουμε» την πρόοδό τους, στο άμεσο μέλλον…

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.