Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Κολυμβητήριο

kolymvitirio_mytilinisΜπορεί το κολυμβητήριο Μυτιλήνης να είναι μια πονεμένη ιστορία τα τελευταία δυο χρόνια έχοντας φτάσει στο σημείο ακόμη και να κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα, φαίνεται όμως ότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση εκεί έχει ομαλοποιηθεί και πλέον οι εγκαταστάσεις λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προς όφελος των αθλητών και των συλλόγων τους.

Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν με επιστολή τους οι φίλοι του ναυταθλητισμού, οι γονείς, οι αθλητές και οι προπονητές δηλαδή που ασχολούνται με το χώρο, κάνοντας μια αποτίμηση του τι έχει γίνει στο κολυμβητήριο τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα επιτίθενται στους δημοτικούς συμβούλους που μιλάνε για προβλήματα στο χώρο, κατηγορώντας τους ότι με υστερικές φωνές προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται μικροπολιτικά οφέλη και προσωπικές ίντριγκες.

Η συνεργασία όλων έφερε αποτέλεσμα

Οι φίλοι του ναυταθλητισμού τονίζουν ότι όταν επιτέλους γίνει εφικτή η συνεργασία των φορέων με τους απλούς πολίτες, γονείς, αθλητές και με τα σωματεία, όταν υπάρχει η καλή διάθεση όλων των εμπλεκομένων, όταν οι προσπάθειες όλων εστιαστούν στην επίτευξη του κοινού στόχου, όταν ο εθελοντισμός κυριαρχήσει, όταν λείψουν οι μάταιες αντιδικίες και οι προκαταλήψεις που μερικές φορές μας κυριεύουν όλους τότε, πραγματικά κάτι καλό μπορεί να γίνει, όσο δύσκολες είναι η εποχή που ζούμε.

«Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου που διαχειρίζεται την λειτουργία του προβληματικού κολυμβητηρίου της πόλης μας, πολύ ορθά, ανάθεσε την επιστασία, την επιμέλεια της λειτουργίας και την μέριμνα για την βελτίωση των συνθηκών του χώρου σε μία επιτροπή που απαρτίζεται από απλούς δημότες εθελοντές, γονείς αθλητών, προπονητές, φίλους πάνω απ’ όλα του υγρού στίβου.

Η επιτροπή αυτή, σε συνεργασία με τα σωματεία και τους γονείς των αθλητών συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα, καταγράφει τα προβλήματα, ερευνά τις βέλτιστες λύσεις αυτών εισηγείται και προτείνει στο συμβούλιο του ΝΠΔΔ με γνώμονα πάντα την βελτίωση της λειτουργίας, της υγιεινής, της ασφάλειας του χώρου. Το συμβούλιο του ΝΠΔΔ μέχρι τώρα, με αξιέπαινο τρόπο αναλαμβάνει, όταν τα οικονομικά του το επιτρέπουν, το κόστος υλοποίησης αυτών και αν όχι, καθορίζει από κοινού με την επιτροπή τις προτεραιότητες για τις μελλοντικές ενέργειες.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από επεμβάσεις που έχουν βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Το κτήριο τακτοποιήθηκε πολεοδομικά μέσω του Ν.4014 κάτι σημαντικό για την λήψη άδειας λειτουργίας από τις αρμόδιες επιτροπές καθώς και για την δυνατότητα στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί υγραέριο αντί του πετρελαίου.

Σημαντική παρέμβαση όπως τονίζουν έγινε στο μηχανοστάσιο του κτηρίου όπου αποξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν οι δύο παλαιοί κατεστραμμένοι λέβητες, τοποθετήθηκε νέος λέβητας και νέες σωληνώσεις, αντικαταστάθηκαν βάνες και παλαιό ηλεκτρομηχανολογικό υλικό, και ρυθμίστηκαν οι δύο υφιστάμενοι καυστήρες. Επίσης καθαρίστηκαν οι δύο καπναγωγοί (καμινάδες) για πρώτη φορά μετά το 1978 ώστε η λειτουργία των λεβήτων να είναι αποδοτικότερη. Για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) τοποθετήθηκε νέος μικρός λέβητας και καυστήρας ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί το κύκλωμα από την μεγάλη μονάδα και να επιτευχθεί οικονομία καυσίμου.

kolymvitirio_mytilinis1Έγιναν επισκευές διαφόρων ηλεκτρολογικών προβλημάτων φωτισμού, καθώς και υδραυλικές επιδιορθώσεις. Εξοπλίστηκε το φαρμακείο του χώρου και οι πυροσβεστήρες στάλθηκαν για έλεγχο και αναγόμωση. Αποφασίστηκε η λήψη δειγμάτων νερού κατά τακτά χρονικά διαστήματα και η ανάρτηση τους.

Ο χώρος καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και γίνονται επαφές με εργολάβο ελαιοχρωματιστή για την επιδιόρθωση των σαθρών επιχρισμάτων και το βάψιμο του χώρου εσωτερικά.

Επίσης θα γίνει προσπάθεια καθαρισμού των υδρορροών και στεγάνωσης του στεγάστρου έστω κατά σημεία.

Το ΝΠΔΔ έχει τακτοποιήσει το θέμα της προμήθειας πετρελαίου προς το παρόν και εξετάζονται από κοινού λύσεις για την εξοικονόμηση του και πιθανόν την δυνατότητα αντικατάστασης του με καύσιμο οικονομικότερο και συνδυασμό ηλιακών συλλεκτών στο μέλλον. Για το θέμα της υποστύλωσης ο Δήμος Λέσβου μετά την ανάθεση και το πόρισμα του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Δραστηριότητας του Ε.Μ.Π. έχει προχωρήσει σε ανάθεση και εκπόνηση μελέτης υποστύλωσης του κτηρίου και αναμένεται η υλοποίησή της. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταβάλει προσπάθειες ώστε η επισκευή του κτηρίου να ενταχθεί σε ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής μέσω Ε.Σ.Π.Α.

Οι εγκαταστάσεις πέρασαν από έλεγχο από τη αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων Π.Ε Λέσβου της αποκεντρωμένης διοίκησης και κατά πλειοψηφία η επιτροπή γνωμοδότησε να δοθεί άδεια λειτουργίας με παρατηρήσεις που γίνεται αγώνας να τακτοποιηθούν.

Και επίθεση κατά δημοτικών συμβούλων

gas_lesvos_women_polo_combined2Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τους, οι φίλοι του ναυταθλητισμού επιτίθενται σε δημοτικούς συμβούλους χωρίς να τους κατονομάσουν (προφανώς αναφέρονται στην Βάσω Χοχλάκα που δήλωσε προχθές ότι το κολυμβητήριο αντιμετωπίζει προβλήματα) οι οποίοι προσπαθούν όπως αναφέρουν με υστερικές φωνές να κλείσουν τον χώρο μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται μικροπολιτικά οφέλη και προσωπικές ίντριγκες.

«Μέσα σ’ όλη αυτή την, επιτέλους, κινητικότητα φορέων, υπηρεσιών, δημοτών και εθελοντών, μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης, είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας να ακούγονται υστερικές φωνές και να γίνονται μεμονωμένες καταγγελίες ενός, δύο δημοτικών συμβούλων για κλείσιμο ενός χώρου με τόση δυναμική στην κοινωνία μας, μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται μικροπολιτικά οφέλη και προσωπικές ίντριγκες.

Εμείς που έχουμε τα παιδιά μας μέσα σε καθημερινή βάση δεν μπορεί να νοιαζόμαστε λιγότερο. Κλειστό κολυμβητήριο σήμερα, αύριο κλειστό γήπεδο, μεθαύριο θέατρο είναι η εύκολη λύση. Συνεχής αγώνας για την βελτίωση τους και την επιβίωση τους η δύσκολη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε με τη δύσκολη.

Είχαμε την τύχη ως δημότες, η πόλη μας να έχει ένα κλειστό κολυμβητήριο που παρά τα δεκάδες προβλήματα του, έχει όλα αυτά τα χρόνια αποτελέσει και αποτελεί πηγή ζωής για χιλιάδες παιδιά, αθλητές, πρωταθλητές.

Η τεράστια παράδοση της Λέσβου στον ναυταθλητισμό πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί και είναι χρέος όλων μας να δώσουμε την μάχη να μείνει ζωντανό. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κοινή προσπάθεια και εθελοντισμό.

Το φορτίο είναι βαρύ, όμως ο Δήμος Λέσβου τόσο μέσω του ΝΠΔΔ όσο και ο ίδιος δείχνει να κινείται στην σωστή κατεύθυνση αυτή τη φορά και εμάς, που εκπροσωπούμε εκατοντάδες γονείς, αθλητές και φίλους θα μας έχει αρωγούς».

(Πηγή: Tα Nέα της Λέσβου)

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.