Δύο μέτρα και δύο σταθμά

By Φεβρουαρίου 23, 2016

Είναι βέβαιο ότι αυτή η αναβολή των αναμετρήσεων Αιολικού-ΠΑΟ Βάρδας και Κανάρη Νενήτων-Σπάρτης θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Δεν είναι μόνο ότι οι δύο ομάδες της Πελοποννήσου για ακόμα μία φορά έπαιξαν… με τη φωτιά, προγραμματίζοντας να φτάσουν στο όριο στους προορισμούς τους για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Είναι το… παρασκήνιο που έχει ήδη αρχίσει να παίζεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να «μαγειρευτεί» εκ νέου ο ορισμός ή η ματαίωση των δύο αγώνων, ανάλογα με το ποιος έχει το μεγαλύτερο «δόντι» εντός της ΕΠΟ.

Η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία σε παρόμοιες περιπτώσεις κάνει τα στραβά μάτια και διευκολύνει τις ομάδες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει αφαιρεθεί εντέχνως η σχετική παράγραφος στον ΚΑΠ, που προέβλεπε ότι οι φιλοξενούμενες ομάδες θα έπρεπε να βρίσκονται 24 ώρες πριν τη διεξαγωγή των αγώνων τους εντός του Νομού όπου αυτοί διεξάγονται. Στον Κανονισμό είναι συνειδητά πλέον ασαφές το πότε η μη προσέλευση μιας ομάδας στο γήπεδο, όπου είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί, ευθύνεται σε λόγους «ανωτέρας βίας», όπως σημειώνεται στο άρθρο 17. Εκεί αναφέρεται «ενδεικτικά η διακοπή των συγκοινωνιών, που καθιστά αδύνατη την έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο». Όμως ο κανονισμός μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Και αυτός είναι ο λόγος που θεωρητικά, θα γίνει μεγάλη συζήτηση εντός της ΕΠΟ, από τη στιγμή που ο Κανάρης είναι ευνόητο ότι θα προσπαθήσει να πάρει το ματς στα χαρτιά ή πιθανότατα ο Παναργειακός και η Δόξα Ν. Μανωλάδας θα επιχειρήσουν για ίδιον όφελος να εκμεταλλευτούν την… τσιγγουνιά της Σπάρτης, έχοντας έννομο συμφέρον.

Στις παραπάνω ομάδες ασφαλώς και συγκαταλέγεται ο Αιολικός, όμως η ομάδα της Μυτιλήνης δεν πρόκειται να διεκδικήσει φανερά τουλάχιστον την τιμωρία της Σπάρτης. Γιατί ο συμπαθής κατά τα άλλα ΠΑΟ Βάρδας δεν της φταίει σε τίποτα, ασχέτως αν θα τον πάρει η… μπάλα αν κάτι «στραβώσει» στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μπορεί το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο του Σαββάτου να αναχώρησε καθυστερημένα από τον Πειραιά, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη βάση τους οι δύο ομάδες, αφού δεν ήταν εφικτό να φτάσουν σε Χίο και Μυτιλήνη εγκαίρως. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές εντός του αεροδρομίου, τόσο η πρωινή πτήση από το «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας για τη Χίο, όσο και η αντίστοιχη για τη Μυτιλήνη είχαν ικανό αριθμό διαθέσιμων θέσεων, προκειμένου Σπάρτη και ΠΑΟ Βάρδας να ταξιδέψουν για τους προορισμούς τους και να μην αναβληθούν οι αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αιολικός εμφανίστηκε κανονικά στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» το μεσημέρι της Κυριακής, όπως έπραξε και η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης. Η οποία μάλιστα παρέδωσε ένα… εξοδολόγιο φωτιά στη διοίκηση των Μυτιληνιών, που ανέρχεται στα 1.270€ για έναν αγώνα που δεν πραγματοποιήθηκε! Ο Αιολικός λοιπόν, καλείται βάσει του κανονισμού να πληρώσει κανονικά τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των διαιτητών για το συγκεκριμένο αγώνα, καθώς και τη μισή αποζημίωσή που προβλέπεται. Την ίδια ώρα η Σπάρτη και ο ΠΑΟ Βάρδας σφυρίζουν αδιάφορα. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΕΠΟ. Και μπορεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Μιχάλης Τζανόπουλος να έδινε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα τη βγάλουν… καθαρή, αλλά η υπόθεση είναι δεδομένο ότι θα κριθεί από την Εφέσεων. Και εκεί αποφασίζουν δικαστές, που κρίνουν με βάση τα στοιχεία. Και τα στοιχεία είναι κατηγορηματικά. Το ταξίδι και των δύο μπορούσε να γίνει…

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη στήλη "Editorial" της αθλητικής εφημερίδας "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" στις 22-2-2016

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey