Απλά ανώτερος ο Ολυμπιακός!

20/12/2014 - 21:40 Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2014 - 10:26

Η ΑΕΛΚ έπαιξε ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν της χαρίστηκε, περνώντας νικηφόρα από τη Μυτιλήνη με το ευρύ 0-5, στην πιο βαριά ήττα των Καλλονιατών στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Μέσα σε έναν κατάμεστο "Ταρλά", όπου βρέθηκαν τελικά οργανωμένα και φίλοι των "ερυθρολεύκων" στήνοντας το δικό τους πάρτι στο Τμήμα 5 της εξέδρας, η ομάδα του Μίτσελ έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση, αν και θα μπορούσε η ΑΕΛΚ να έχει διεκδικήσει ένα γκολ στο πρώτο 45λεπτο, όταν κοίταξε στα μάτια τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ματζουράκης είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απουσιών, αφού δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Χουάνμα, Κειτά και οι τραυματίες Καμαρά, Βαλιός και Τσαμπούρης, ενώ την τελευταία στιγμή προστέθηκε στη λίστα των απόντων και ο Στεφάνοβιτς, που υπέστη τράβηγμα στην προθέρμανση. Με 11άδα ανάγκης και πολλές αλχημείες στο βασικό σχήμα, η ΑΕΛΚ προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μίνγκα (2'). Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ουσιαστικά απειλητική επίσκεψη, όταν ο Μαζουακού σέντραρε και ο Μανιάτης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1). Στη συνέχεια του αγώνα, ο Μπενίτες έφτασε κοντά στο γκολ (21'), ενώ ο Λεοζίνιο απάντησε στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα. Αμέσως μετά ο Μήτρογλου απείλησε με αδύναμη κεφαλιά (40'), ενώ προς τη λήξη του ημιχρόνου ο Ρομπέρτο πρόλαβε σε έξοδό του τον Μανούσο, που έβγαινε τετ α τετ (44').

Στην επανάληψη, ο Μήτρογλου απείλησε στο 47' την εστία του Χογκ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σιόβας αστόχησε σε κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, σε σουτ των Ντομίνγκες (56') και Μήτρογλου (57'), ώσπου στο 62ο λεπτό κέρδισε πέναλτι όταν ο πεσμένος Πιπίνης έκανε χέρι σε σέντρα του Μπενίτες. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ντομίνγκες, κάνοντας το 0-2 και κάπου εκεί η ΑΕΛΚ τα παράτησε. Στο 65' ο Μπενίτες πέτυχε το 0-3 μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια, ενώ στο 67' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ. Στο 72' ο Παραγουανός Μπενίτες ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4  και στο 78' ο Μπουχαλάκης διαμόρφωσε με σουτ εκτός περιοχής το 0-5.

Η κερκίδα, έχοντας χάσει κάθε ενδιαφέρον για την αναμέτρηση, ζήτησε από τον Μίτσελ να περάσει στο ματς τον Πραξιτέλη Βούρο. Ο Ισπανός κατάλαβε τι ζητούσαν οι φίλαθλοι και με ένα νεύμα τους καθησύχασε ότι ο νεαρός Μυτιληνιός αμυντικός θα αγωνιστεί. Και έτσι έγινε. Ο "Πράξι" πέρασε στο ματς στη θέση του Ελαμπντελαουί, επιστρέφοντας στη Λέσβο απ' όπου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο με τα Λιονταράκια, αλλά και στον "Ταρλά", όπου ανδρώθηκε με τον Αιολικό, φορώντας τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε και πάλι στον Ολυμπιακό, με τον Μπενίτες να αγγίζει το χατ τρικ στο 90' όμως το σουτ του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (80’ Ραζάκ), Μίνγκας (74' Κύπρου), Χωριανόπουλος (74' Μπαρέρα)
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79' Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66' Κασάμι), Ντομίνγκες (71' Φορτούνης), Μήτρογλου, Μπενίτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey