Ένας Μπεργκ νίκησε το... πούλμαν!

24/01/2015 - 20:04

Tην ήττα με 1-0 γνώρισε η ΑΕΛΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον Παναθηναϊκό, σκορ που κολακεύει την ομάδα της Καλλονής, σύμφωνα με την απόδοσή της στον αγωνιστικό χώρο και την πίεση που δέχθηκε από τους "πράσινους".

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σουηδός Μάρκους Μπεργκ, που σκόραρε στο 78ο λεπτό το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του, ενώ προηγουμένως είχαν ακυρωθεί σωστά δύο ακόμη δικά του γκολ, ως οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με την ΑΕΛΚ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και ένα ιδιαιτέρως αμυντικογενές παιχνίδι, σεβόμενη ενδεχομένως περισσότερο από ότι θα έπρεπε τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κάποια στιγμή η κατοχή μπάλας στην επανάληψη άγγιξε ποσοστά 72%-28% και μοιραία, κάποια στιγμή θα γινόταν ένα λάθος, που θα έκρινε και την αναμέτρηση.

Ο Βαγγέλης Βλάχος είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τιμωρημένων Κειτά, Γιορέντε και τον τραυματία Χουάνμα, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μαρσέλο που έκανε την επανεμφάνισή του στα ελληνικά γήπεδα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα και προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα, κάτι που το κατάφεραν δίχως μεγάλη δυσκολία, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν αρκετές τελικές προσπάθειες. Η ΑΕΛκ είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, αναζητώντας μια κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των Καμαρά, Μανούσου και Λεοζίνιο. Ο Παναθηναϊκός γινόταν απειλητικός μόνο από τα πλάγια, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το ισόπαλο 0-0.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Αναστασίου "κατασκήνωσε" στην περιοχή του Χογκ, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις κράτησε ζωντανή την ΑΕΛΚ, αποκρούοντας διαδοχικά σουτ του Μπεργκ. Η πίεση των "πρασίνων" καρποφόρησε όμως στο 78' όταν ο Καρέλης σέντραρε από τα αριστερά, Αναστασιάδης και Χογκ μπερδεύτηκαν στη μικρή περιοχή και ο συνήθης ύποπτος Μάρκους Μπεργκ πέτυχε το 1-0!

Στα εναπομείνατα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έψαξε ένα ακόμα γκολ, όμως ο Χογκ απέκρουσε πλασέ του Ζέκα από το ύψος τυ πέναλτι, ενώ η ΑΕΛΚ δεν κατάφερε να απειλήσει τον Στιλ, που ήταν κυριολεκτικά θεατής στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αυτό ήταν το δέκατο συνεχόμενο ματς της ομάδας της Καλλονής, που μένει μακριά από το "τρίποντο" της νίκης στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (73' Ατζαγκούν), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (52' Ντίνας), Κλωναρίδης (52΄Καρέλης), Πέτριτς, Μπεργκ

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Πιπίνης, Μίνγκας, Λεοζίνιο, Καλτσάς (81' Αγρίτης), Άλβες (85' Στεφάνοβιτς), Καμαρά (62΄Ναβάρο), Μανούσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey