Με τον... αέρα της έδρας!

31/01/2015 - 20:21

Η ΑΕΛΚ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας με σκορ 1-0 σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με το δυνατό αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τους Σανκαρέ, Σκουρτάι και Γιαννιώτα να σουτάρουν από πλεονεκτικές θέσεις και τον Άντριου Χογκ να απομακρύνει με εντυπωσιακό τρόπο. Από τη στιγμή που ο Αστέρας δεν εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα άνεμο -που ήταν υπέρ του στο α' ημίχρονο- μοιραία έγινε αουτσάιντερ στην επανάληψη.

Η ΑΕΛΚ ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου άλλαξαν άρδην την εικόνα του παιχνιδιού. Η ομάδα της Καλλονής πήρε τα ηνία στη μεσαία γραμμή και άρχισε να απειλεί την αντίπαλη εστία. Αρχικά ήταν ο Λεοζίνιο, που προπάθησε να εκμεταλλευτεί τον αέρα σουτάροντας δυνατά (53') από μεγάλη απόσταση, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσαμπούρη να επιχειρήσει μια "βολίδα" από πολύ μακριά με τον τερματοφύλακα Κοσίτσκι να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ.

Όσο οι Καλλονιάτες πίεζαν, τόσο έπαιρνε ψυχολογία και ο κόσμος, με τους περίπου 600 φιλάθλους που βρέθηκαν στον "Ταρλά" να προσπθούν να σπρώξουν την ΑΕΛΚ προς τη νίκη. Τελικά, στο 74ο λεπτό το σκορ άνοιξε για την ομάδα της Καλλονής, όταν ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ από μεγάλη απόσταση, με τον Κοσίτσκι να εκτιμά εντελώς λανθασμένα την πορεία της μπάλας, η οποία χάρη στο δυνατό αέρα κατέληξε απ' ευθείας στα δίχτυα του Αστέρα!

Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ούτε η προβολή του Γιαννώτα (87') ούτε η κεφαλιά του Ιγκλέσιας (91') είχαν τύχη απέναντι στον Χογκ, που επενέβη σωστά όποτε χρειάστηκε.

Συνθέσεις

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Βλάχος): Χογκ, Πιπίνης, Αναστασιάδης, Άλβες (61' Καλτσάς), Τσαμπούρης, Κεϊτά, Αντέγιο, Μίνγκας (61' Γιορέντε), Λεοζίνιο (82' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ντελγάδο.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτόκο (84' Ζησόπουλος), Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Μουνάφο, Κουρμπέλης (77' Μουκάμ), Ρόλε, Γιαννιώτας, Σκουρτάι (69' Ιγκλέσιας), Πάρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey