Κακή ήττα με πέναλτι... εφεύρεση!

04/10/2015 - 20:15 Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2015 - 20:50

Η ΑΕΛΚ γνώρισε την ήττα από τη Βέροια, με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα και δικαιολογημένα μπορεί να έχει παράπονα από την τελευταία υπόδειξη του Ευάγγελου Κιοτζένη!

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται στο μεγαλύτερο διάστημα του για να μη... χάσουν! Όμως στο τελευταίο 10λεπτο η Βέροια έδειξα να θέλει περισσότερο το τρίποντο, ο Γιώργος Γεωργιάδης ρίσκαρε από τον πάγκο και στο τέλος η "Βασίλισσα του βορρά" δικαιώθηκε με μια σπουδαία νίκη... εξάποντης σημασίας!

Η ομάδα της Καλλονής ξεκίνησε ορεξάτη τον αγώνα και με τη σέντρα, μόλις στα 13 δευτερόλεπτα, απείλησε με τον Μανούσο που αστόχησε ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν προσηλωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, προσπαθώντας επιθετικά να αξιοποιήσουν τον Ναζλίδη, που όμως ήταν απελπιστικά μόνος ανάμεσα στα ψηλά κορμιά των κεντρικών αμυντικών της ΑΕΛΚ. Και όποτε χρειάστηκε, υπήρχε ο Άντριου Χογκ να αποσοβεί κάθε κίνδυνο. Δύο κεφαλιές, του Ούκα (20') και του Αντέτζο (28'), δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα Λόπεθ, με το 45λεπτο να ολοκληρώνεται έτσι στο 0-0, έχοντας ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στην επανάληψη, μια προβολή του Ναζλίδη (50') βρήκε... αέρα σε σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά και στο 71', έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Χογκ, ο Μαγιέφσκι σούταρε ψηλά άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Ραούλ Γιορέντε, που είχε περάσει μόλις στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε την μπάλα στην κίνηση μετά από κεφαλιά πάσα του Μανούσου, σουτάροντας όμως άουτ! Στο 86' η ΑΕΛΚ έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μανούσος ξέφυγε από τα αριστερά, έκανε την προσποίηση στον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε προς την εστία με τον Λόπεθ να μπλοκάρει σταθερά.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο όμως, η Βέροια έκλεισε την ΑΕΛΚ στα καρέ της, σφυροκοπώντας την. Στο 90', ο Μερεμπασβίλι έκανε πολλές ντρίμπλες μέσα στην περιοχή, ξεφεύγοντας από τον Ούκα, όμως το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Χογκ. Και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους παίκτες της ΑΕΛΚ να βρίσκονται αδικαιολόγητα σε πανικό, ο Μερεμπασβίλι μπήκε μέσα στην περιοχή, ο Μπαργκάν τον ακολούθησε με τους δύο παίκτες να έχουν ελάχιστη επαφή, η οποία όμως ήταν αρκετή για τον Γεωργιανό, ώστε να πέσει στο έδαφος και εκμαιεύσει το πέναλτι. Παράβαση την οποία υπέδειξε ο διαιτητής, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, με τον Αμπντούν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Βέροια με 0-1!

Αναμφίβολα, στην ΑΕΛΚ στοίχισε οργανωτικά η απουσία του τραυματία Ελλακόπουλου, με τον Βραζιλιάνο Σάμπα που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει να περνά απαρατήρητος στο πρώτο 45λεπτο, αναγκάζοντας τον Θαλή Θεοδωρίδη να τον κάνει αλλαγή στην ανάπαυλα...

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θ. Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά, Τσαμπούρης (72' Γιορέντε), Γεωργίου (61' Μπαργκάν), Σάμπα (46' Κλαντρούμπσκι), Μανούσος

ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης): Λόπεθ, Νάστος, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Μαραγκός, Νέτο (57' Μερεμπασβίλι), Σιόντης (84' Κόλα), Βεργώνης, Αμπντούν, Μαγιέφσκι, Ναζλίδης (69' Καϊκούτ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey