Κρύο, καιρός για... τρί(ποντ)ο!

23/01/2016 - 17:05 Τελευταία τροποποίηση στις 23/01/2016 - 17:29

Βαθιά ανάσα πήρε η ΑΕΛΚ, νικώντας τον Πανθρακικό στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης με σκορ 2-0, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 19ης Αγωνιστικής στη Super League. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έφτασε στο τρίποντο με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και πλησίασε έτσι το σύλλογο της Κομοτηνής στο -3, τονώνοντας την ψυχολογία της ενόψει της απαιτητικής συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας είχε πάθος, ένταση και νεύρα, με αρκετές σκληρές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, αλλά και πολλά λάθη από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ο Νίκος Καραγεωργίου επέμεινε με τον Δαύκο κάτω από τα δοκάρια, χρησιμοποιώντας τους νεοαποκτηθέντες Μίκιτς και Γκόλια στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας, με κεντρικό δίδυμο τους Αναστασιάδη και Βαλιό. Ως αμυντικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Καλτσάς και κατ' ανάγκη ο Τσαμπούρης, με τον Γεωργίου και τον επίσης νεοαποκτηθέντα Φαβάλι στα άκρα της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση τους Μανούσο και Κάρλσον.

Το πρώτο 45λεπτο είχε λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα, έχοντας ως πρώτιστη προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα. Ο Πανθρακικός, έχοντας και τον αέρα με το μέρος του, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά υστέρησε στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μη φανεί ιδιαίτερα απειλητικός στην περιοχή του Δαύκου. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΛΚ κατάφερε μετά το ημίωρο να ισορροπήσει, πηγαίνοντας με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Καλλονής μπήκε δυναμικά και ευτύχησε, ουσιαστικά στην πρώτη της καλή ευκαιρία, να προηγηθεί με 1-0. Ο Τσαμπούρης σέντραρε από τα δεξιά και ο Φαβάλι, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛΚ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά - ψαράκι, νικώντας τον Αθανασιάδη για το 1-0 (53'). Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η ΑΕΛΚ έδωσε χώρο στον αντίπαλο. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των Καλλονιατών, όμως δημιουργούσε με το σταγονόμετρο φάσεις για γκολ. Οι παίκτες του Καραγεωργίου κρατούσαν το υπέρ τους σκορ και έψαχναν σε μια αντεπίθεση ένα δεύτερο τέρμα, ώστε να "κλειδώσουν" τη νίκη. Και έπειτα από μια ακόμα κούρσα του Μανούσου, αυτή τη φορά από τα αριστερά, ο Σπυρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας, σέντραρε γλυκά στη μικρή περιοχή και ο Αναστασιάδης με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 στο 85ο λεπτό!

Στο κρισιμότερο, μέχρι το επόμενο, ματς της ΑΕΛΚ από τα εναπομείναντα στο Β' Γύρο, η ομάδα της Καλλονής πήρε το μάξιμουμ και ατενίζει το μέλλον με λίγη περισσότερη αισιοδοξία. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Λούκας Φαβάλι, που μετρά λιγότερες από 48 ώρες στη Μυτιλήνη. Ελπιδοφόρα μηνύματα και από τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες (Κάρσλον, Γκόλια, Μίκιτς).

Συνθέσεις:

ΑΕΛΚ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Φαβάλι (76' Σπυρόπουλος), Μανούσος (87' Ούκα), Γεωργίου, Κάρλσον (70' Μάρκοβιτς)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ντιγκινί, Λαδάκης (78' Ηλιάδης), Μεχία, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (57' Βάλτερ), Μπουγαΐδης (46' λ.τ. Πεταυράκης), Ποτουρίδης, Ίγκορ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey