Ψάχνει +20 βαθμούς και απαιτείται θαύμα!

09/02/2016 - 15:03

Ο Νίκος Καραγεωργίου είχε δηλώσει μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛΚ ότι η παραμονή στη Super League θα κριθεί στους 30 βαθμούς, σε ένα… ιδανικό σενάριο για την ομάδα της Καλλονής, αφού είναι γνωστό ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες αγωνιστικές, οι «μικροί» υψώνουν ανάστημα και γίνονται «μεγάλοι», οπότε ενδεχομένως η ζώνη να πάει και 3-4 βαθμούς παραπάνω.

Δεδομένου ότι η ΑΕΛΚ βρίσκεται καθηλωμένη στους 10 πόντους και η Βέροια, που σώνεται, έχει ήδη 22, όσους και ο Ατρόμητος (με ένα ματς λιγότερο), αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι οι Καλλονιάτες αναζητούν ένα θαύμα, αφού δε φτάνει μόνο να πετύχουν νίκες και να σκαρφαλώσουν ψηλότερα, αλλά την ίδια στιγμή να μη φέρνουν θετικά αποτελέσματα οι έτεροι διεκδικητές, που παίζουν όμως με πολύ λιγότερο άγχος.

Για την ΑΕΛΚ ακολουθούν πέντε ματς, στα οποία θα κριθούν όλα. Η ομάδα της Λέσβου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Πανιώνιο (εντός), Λεβαδειακό (εκτός), Πλατανιά (εντός), Ξάνθη (εκτός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ματς στα οποία έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα απαιτείται να γίνει το «5 στα 5», ώστε να διατηρηθούν οι μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στη Super League. Κι αυτό γιατί, η ΑΕΛΚ έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όπου θα πρέπει να βρει έξτρα πόντους σε ματς με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ (εκτός), την ΑΕΚ (εντός) και τον Ατρόμητο (εντός), αλλά και τον Ολυμπιακό (εκτός).

Εξίσου δύσκολα είναι βέβαια τα πράγματα και για τον Πανθρακικό, ενώ σε πολύ καλύτερη μοίρα βρίσκονται Βέροια (22β), Ατρόμητος (22β.), ΠΑΣ Γιάννινα (24β.), Λεβαδειακός (24β.) και Πλατανιάς (24β.), στους οποίους ενδεχομένους και να αρκούν 2-3 ακόμα νίκες στις υπόλοιπες εννέα αγωνιστικές.

Εάν δεν επιτευχθεί η απευθείας παραμονή, μοναδικός στόχος για την ΑΕΛΚ φαντάζει πλέον να βάλει από κάτω της έστω τον Πανθρακικό, ώστε να ελπίζει ότι μέχρι την επικύρωση της βαθμολογίας, ίσως κάποια ομάδα από εκείνες που βαθμολογικά είναι «σωμένες», να έχει… εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Ουτοπικό; Θα φανεί. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΛΚ είναι για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, με την πλάτη στον τοίχο, όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά… 

Δείτε στον συγκεντρωτικό πίνακα της "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ" τα εναπομείναντα ματς των ομάδων κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού

 Με * οι εκτός έδρας αγώνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey