Αντίο Super League!

20/03/2016 - 19:45

Η ΑΕΛΚ γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με σκορ 3-0, αλλά μετά και από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Καλλονής υποβιβάστηκε και μαθηματικά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Καλλονής ολοκληρώνει έτσι την παρουσία της στη Super League μετά από τρεις συναπτές σεζόν και στο εξής θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διαφανούν οι προθέσεις των διοικούντων της αναφορικά με το μέλλον του συλλόγου στη Football League.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΟΚ επέβαλλε το ρυθμό του από το ξεκίνημα του ματς και έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό με το απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Κάτσε, που μπλόκαρε σταθερά ο Δαύκος. Στο 14', η κεφαλιά του Βίτορ έφυγε ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Χαρίση ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε το τερματοφύλακα της ΑΕΛΚ. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Καλλονής ήρθε στο 21' όταν κέρδισε κόρνερ, με τον Μπλάζιτς να σουτάρει δυνατά αλλά την μπάλα να περνά άουτ. Ανάλογη τύχη είχε και και ένα ακόμα σου του Σέρβου μέσου της ΑΕΛΚ στο 25ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μια ευκαιρία σε σουτ του Κάτσε, που κόντραρε ο Μίκιτς και στη συνέχεια η πίεση αυξήθηκε κατακόρυφα στα καρέ της ΑΕΛΚ. Στο 28' ο Χαρίσης βρήκε τον Μυστακίδη και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0)! Η ΑΕΛΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 34' ο Βελλίδης μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Μπλάζιτς. Η ομάδα της Καλλονής θα μπορούσε να πετύχει κάτι στη φάση του 40ου λεπτού, αλλά Μανούσος και Φαβάλι μπερδεύτηκαν, με αποτέλεσμα το σουτ του Αργεντινού να μην ανησυχήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τα ηνία της αναμέτρησης και στο 55' του ακυρώθηκε σωστά γκολ, όταν ο Αθανασιάδης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από προφανή θέση οφσάιντ, μετά από σουτ του Κάτσε και ασταθή απόκρουση του Δαύκου. Στο 58' όμως, ο Κλάους πέτυχε το γκολ που αναζητούσε από ώρα, μετά από εξαιρετική σέντρα του Λέοβατς και ωραίο πλασέ στην κίνηση του διεθνή φορ. Ο τραυματισμός του Μυστακίδη έδωσε τη δυνατότητα στον Ροντρίγκεζ να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και μάλιστα ορεξάτος, δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΛΚ. Μάλιστα ήταν δημιουργός του τρίτου γκολ του ΠΑΟΚ, αφού από δική του σέντρα στο 76' ο Κοροβέσης πέτυχε το 3-0. Κάπου εκεί ουσιαστικά τέλειωσε το παιχνίδι, αν και ο Ροντρίγκες προσπάθησε να πετύχει ένα τέταρτο γκολ στο 85', όμως ο Δαύκος ήταν σε ετοιμότητα. Στις καθυστερήσεις, ο Αθανασιάδης έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία για τον Δικέφαλο του Βορρά και το σφύριγμα της λήξης "λύτρωσε" τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου από ένα "μαρτυρικό" 90λεπτο. 

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Βελλίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (79' Μαλεζάς), Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (60' Κοροβέσης), Πέλκας, Μυστακίδης (67' λ.τ. Ροντρίγκες), Αθανασιάδης

ΑΕΛΚ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκος, Ούκα, Γκόλιας, Μίκιτς, Τσαμπούρης (79' Γιουκαρής), Καλτσάς, Μπλάζιτς, Μανούσος, Μάρκοβιτς (61' Ξύδας), Φαβάλι (64' Σπυρόπουλος), Γεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey