Στη Σλόβαν Λίμπερετς ο Μάρκοβιτς

26/09/2016 - 12:48

O Μίροσλαβ Μάρκοβιτς μπορεί να μην αποδείχθηκε ιδιαιτέρως... παραγωγικός στην ΑΕΛΚ, κατά το περσινό του πέρασμα από την ομάδα της Καλλονής, ωστόσο οι 17 συμμετοχές του στη Super League και τα 2 του γκολ φάνηκαν... αρκετά στους ανθρώπους της νέας του ομάδας, που μάλιστα αγωνίζεται και στο Europa League!

Ο λόγος για τη Σλόβαν Λίμπερετες, που είναι και αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση. Οι Τσέχοι πρόσφεραν συμβόλαιο συνεργασίας στον 27χρονο πρώην επιθετικό της ΑΕΛΚ και εκείνος αποδέχθηκε με ευχαρίστηση τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, κάνοντας μάλιστα τεράστιο άλμα με βάση τις δυνατότητές του.

Ο Μάρκοβιτς πάντως δεν είναι άγνωστος στο τσέχικο ποδόσφαιρο, αφού και πριν έρθει στη Λέσβο για λογαριασμό της ΑΕΛΚ, αγωνιζόταν σε ομάδες της Τσεχίας. Ούτε μία, ούτε δύο για την ακρίβεια, αφού έχει φορέσει συνολικά τις φανέλες έξι ομάδων, παίζοντας διαδοχικά σε Μπάνικ Οστράβα, Ζενίτ Τσάσλαβ, Γκράφιν Βλάσιμ, Βικτόρια Ζίβκοβ, Ντούγκλα Πράγας, Σεσκ Μπουντεγιόβιτσε και Μπρνο, με ένα ενδιάμεσο πέρασμα από τη γειτονική Σλοβακία για τη Ρουζομπερόκ.

Παρά το γεγονός πως η ΑΕΛΚ δε φημίζεται για το επιθετικό της παιχνίδι, δείχνει να φέρνει... γούρι στους πρώην κυνηγούς της, αφού τα τελευταία χρόνια πλλοί είναι εκείνοι που με "σκαλοπάτι" την ομάδα της Καλλονής βγάζουν πλέον το... ψωμί τους σε ομάδες με πολύ υψηλότερους στόχους. Ο Χουάνμα αγωνίστηκε στη σκοτσέζικη Χαρτς και φέτος παίζει δανεικός στη Ουκάμ Μούρθια, ο Κάντζι πήρε πρωτάθλημα και στη Φινλανδία και έπαιξε στο Europa League με την Ελσίνκι, ενώ ένας ακόμη πρώην επιθετικός της, ο Γκι Κασά Νιαμπούγιου -που πέρασε όμως και δεν ακούμπησε από την Ελλάδα- βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στη Φινλανδία και την Ίντερ Τούρκου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey