Μάρκοβιτς: "Θέλω και τις 55.000€ που μου οφείλονται"

25/01/2017 - 14:32 Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2017 - 15:36

Τα χρέη από την περσινή σεζόν είναι εκείνα που... βαραίνουν την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, η οποία πέραν των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζει με τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούν απλήρωτοι από το υπάρχον ρόστερ, έχει να σκέφτεται και τον τρόπο αποπληρωμής των προσφυγών που εκκρεμούν εις βάρος της. Μια τέτοια περίπτωση, για την οποία μάλιστα υπάρχει και τελεσίδικη απόφαση, είναι εκείνη του Μίροσλαβ Μάρκοβιτς, του 27χρονου Σέρβου επιθετικού, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι σε 14 ματς με τη φανέλα της ΑΕΛΚ, σκοράροντας 1 γκολ στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Πλατανιά. Ο πρώην παίκτης των Καλλονιατών και νυν της τσέχικης Σλόβαν Λίμπερετς είχε καταθέσει προσφυγή τον περασμένο Απρίλιο, κερδίζοντας την ελευθερία του και κατοχυρώνοντας μαζί τις 55.000€ που του οφείλονται από την ομάδα της Καλλονής.

Το "SL" συνομίλησε μαζί του, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, που δίνει διευκρινίσεις σε πολλά ζητήματα, εξηγώντας εμμέσως και τους λόγους, για τους οποίους η ΠΑΕ ΑΕΛΚ δυσκολεύεται αυτή τη στιγμή να μετουσιώσει σε πράξεις τις μεταγραφικές της σκέψεις. Ο Μάρκοβιτς μιλά, μάλιστα, με σκληρά λόγια για τους διοικούντες των Καλλονιατών, καταγγέλλοντας πιέσεις ή πρακτικές που δεν τιμούν κανένα σύλλογο, θυμίζοντας εν πολλοίς τα όσα είχε δηλώσει και ο Ανρί Καμαρά ή ο Άντριου Χογκ σε αντίστοιχες συνεντεύξεις τους. Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση...

Στο δια ταύτα, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού εάν ο Μάρκοβιτς επιμείνει στην καταβολή ολόκληρου του ποσού και δεν ικανοποιηθεί άμεσα, είναι πιθανό η ομάδα της Καλλονής να υποστεί κυρώσεις από την ΕΠΟ, με αφαίρεση βαθμών, όπως συνέβη χθες και με την περίπτωση του Πανθρακικού.  

  • Μίρο, πόσο είναι το ύψος των χρημάτων που οφείλει η ΑΕΛΚ απέναντι σου; Έχει καταβληθεί κάποιο μέρος αυτών μέχρι σήμερα;

"Το ποσό που πρέπει να μου καταβάλουν από την ομάδα ανέρχεται στις 55.000€, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει απολύτως τίποτα."

  • Έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί σου κάποιος από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, προκειμένου να βρείτε μια συμβιβαστική λύση;

"Ποτέ κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου από την ΑΕΛ Καλλονής."

  • Εσύ από τη μεριά σου θα ήσουν διατεθειμένος να συμφωνήσεις σε ένα νέο διακανονισμό;

"Όχι και είμαι κατηγορηματικός. Θέλω όλα τα χρήματα να καταβληθούν σε μία συναλλαγή. Και τις 55.000€..."

  • Έχεις πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Καλλονής αυτή την περίοδο; Για τους παίκτες που αποχωρούν συνεχώς και για τα οικονομικά προβλήματα που παρατηρούνται;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθούσα, δεν είχα σχετικές πληροφορίες για το πώς τα πηγαίνει ο σύλλογος αυτή την εποχή. Μόλις σήμερα διαπίστωσα ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στη Football League. Βέβαια, κατά την προσωπική μου γνώμη, αν καταφέρουν να φέρουν 3-4 παίκτες ποιότητας, ίσως και να μπορέσουν να μείνουν στην κατηγορία." 

  • Σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός, πως αν δεν εξοφληθείς άμεσα, μπορεί να επιβληθούν στην ομάδα της Καλλονής ποινές αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα, που ίσως να την οδηγήσουν ακόμα και στον άμεσο υποβιβασμό;

"Ναι, είναι αλήθεια. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Αλλά μου χρωστούν αυτά τα χρήματα πάνω από ένα χρόνο. Είναι δικό τους λάθος, όχι δικό μου. Κάθε ποδοσφαιριστής, σε ανάλογη περίπτωση νομίζω, είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να πληρωθεί τα χρήματά του."

  • Σου έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην καριέρα σου;

"Δεν μου έχει τύχει ξανά κάτι παρόμοιο. Συνέβη όμως στην Καλλονή και η χρονική περίοδος που ήμουν στην ομάδα ήταν πολύ σκληρή. Όχι μόνο γιατί δεν με πλήρωναν, αλλά επειδή δεν με έβαζαν κιόλας να παίξω, διότι δεν δεχόμουν να πάρω λιγότερα χρήματα από όσα είχαμε αρχικά συμφωνήσει. Ελπίζω ότι θα μου δώσουν τα λεφτά που μου χρωστάνε. Και θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία. Έχω μερικούς καλούς φίλους εκεί και τους εύχομαι να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο στη Football League ή και σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Δεν θα ήθελα να βρεθούν ξαφνικά σε ακόμα χαμηλότερη κατηγορία."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey