Ας "σκαλίσει" η ΑΕΛΚ τις ενημερότητες!

17/05/2011 - 14:02 Τελευταία τροποποίηση στις 17/05/2011 - 17:18

Από το απόγευμα της Κυριακής και μετά τα όσα αναπάντεχα συνέβησαν στην τελευταία αγωνιστική του βορείου ομίλου στη Football League 2, που βρήκαν την Αναγέννηση Επανομής στη Β' Εθνική παρά το ισόπαλο 2-2 στην Κοζάνη και κατ' επέκταση την ΑΕΛΚ, μαζί με το Φωκικό στα play off, γίνονται πολλές συζητήσεις στα ποδοσφαιρικά στέκια σχετικά με τη χαμένη ευκαιρία της ομάδας της Καλλονής να "κλέψει" την απ΄ευθείας άνοδο.

Το πώς εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, φυσικά και παραμένει δυσκολοχώνευτο στους διοικούντες την ΑΕΛΚ. Όμως εξωαγωνιστικά, διατηρούνται ακόμα κάποιες ελπίδες, όσο μάλιστα δεν επικυρώνεται η βαθμολογία από την Ένωση Β' - Γ' Εθνικής και δε γίνεται η κλήρωση για τα play off.

Η διοίκηση των Καλλονιατών όφειλε τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές -ίσως και μέρες νωρίτερα- να έχει ήδη οδηγήσει τις εξελίξεις στη διενέργεια ενός εξονυχιστικού ελέγχου, μέσα από τα θεσμικά όργανα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ώστε να διαπιστωθεί ουσιαστικά αυτό που είναι... της μόδας τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δηλαδή, κάποιες ομάδες του βορείου ομίλου παρανόμησαν στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, προσκομίζοντας μη γνήσια ή μη έγκυρα αποδεικτικά έγγραφα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Στη περίπτωση που αφορά την ΑΕΛΚ, μια ένσταση εις βάρος του Εθνικού Φιλιππιάδας ίσως και να άλλαζε το σκηνικό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, από τη στιγμή μάλιστα που ορισμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη βόρεια Ελλάδα, συμπεριλαμβάνουν -δικαίως ή αδίκως- και το εν λόγω σωματείο στη λίστα με τις "υπό εξέταση" ομάδες για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών που προσκόμισαν στην ΕΠΟ, πριν την έναρξη της τελευταίας μεταγραφικής περιόδου.

Έχει έννομο συμφέρον η ΑΕΛΚ, αφού δύο εκ των αποκτηθέντων ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο (Σιδηρόπουλος και Μιχάλης), αγωνίστηκαν και στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, έχοντας ενεργή συμμετοχή στην ήττα που στοίχισε στην ομάδα της Καλλονής τον τίτλο και την 1η θέση.

Θα ήταν σαφέστατα πιο γλυκιά μια άνοδος κερδισμένη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, λένε. Ασχέτως λοιπόν, αν η συγκεκριμένη υπόθεση θα έχει τελικά αίσιο αποτέλεσμα ή όχι, η διοίκηση της ΑΕΛΚ θα πιαστεί "κορόϊδο" αν σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή, δεν κυνηγήσει όλα τα ενδεχόμενα, εξαντλώντας παράλληλα και κάθε πιθανότητα να σκαρφαλώσει έστω και με αυτόν τον τρόπο, στην κορυφή της βαθμολογίας...

UPDATE: Τελικώς, κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία από όλα όσα λέγονται και γράφονται πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμα και στην περίπτωση που ο Εθνικός Φιλιππιάδας δεν είχε προσκομίσει γνήσια πιστοποιητικά, τότε θα μηδενιζόταν σε όλα τα ματς του Β' Γύρου, επομένως και η Αναγέννηση Επανομής θα προσέθετε στη συγκομιδή της δύο βαθμούς, κερδίζοντας κι εκείνη στα χαρτιά το ισόπαλο 2-2 από τις 13 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα η κορυφή της βαθμολογίας να παραμένει αναλλοίωτη...

Επομένως, για να έχει τύχη μια πιθανή ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, αυτή θα πρέπει να γίνει εις βάρος άλλης ομάδας, που φυσικά να έχει κόψει βαθμούς στο Β' Γύρο μόνο από την ομάδα της Καλλονής, σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματά της κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα γίνει απλώς μια... τρύπα στο νερό!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey