«Δίνουμε την ευκαιρία στους αθλητές των νησιών να αξιολογηθούν για τις εθνικές ομάδες» (video)

27/03/2024 - 11:02 Τελευταία τροποποίηση στις 27/03/2024 - 12:52

Όλες τις αναμετρήσεις του ιδιαίτερα επιτυχημένου τουρνουά Αιγαίου που διεξήχθη το τριήμερο 23-25 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης και έλαβαν μέρος οι Μικτές ομάδες μπάσκετ U18 και U16 των ΤΕ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων, παρακολούθησαν οι υπεύθυνοι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟK, Κώστας Τσαρτσαρής και Νίκος Σταυρόπουλος.

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστες, μίλησαν στην κάμερα του sportlesvos για το τουρνουά. Ο Κώστας Τσαρτσαρής ανέφερε ότι, στόχος ήταν μέσα από αυτή τη διαδικασία να δώσουν την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές των νησιών να παίξουν μπάσκετ υψηλότερου επιπέδου, να αποκομίσουν εμπειρίες και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας που τους παρακολουθησαν μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, να τους αξιολογήσουν για τη συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα και τα παιδιά πρέπει να παίζουν περισσότερους αγώνες. Αυτό ήταν ο αρχικός σκοπός και το έχουν πράξει. Βέβαια και οι σύλλογοι, οι διοικήσεις και οι προπονητές πρέπει να φροντίζουν για τις καλύτερες υποδομές για να μπορέσουν οι αθλητές να εξελιχθούν περισσότερο.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος, υπογράμμισε ότι είναι ένα υπέροχο τουρνουά που γίνεται για πρώτη φορά από την Ομοσπονδία κα είναι ενθουσιασμένος με το φίλαθλο κοινό που παρακολούθησε τις αναμετρήσεις. Πρόσθεσε ότι στόχος τους επιπλέον είναι τα παιδιά από τα νησία που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις να έχουν την ευκαρια να αγωνιστούν σε τουρνουά απέναντι σε ισοδύναμους παίκτες και να απολαύσουν τυς αγώνες. Κλείνοντας, σημείωσε ότι είναι ευχαριστημένος με όλα όσα είδε και έζησε αυτές τις μέρες στη Λέσβο, δίνοντας συγχαρητήρια στην τοπική επιτροπή για την άρτια οργάνωση και διοργάνωση σε συνεργασία με το επιτελείο της ΕΟΚ που βρέθηκε στο νησί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey