Οι διαιτητές, 43 στους 51, εξηγούν την ανατροπή Ανδριάνη...

29/04/2011 - 11:02 Τελευταία τροποποίηση στις 29/04/2011 - 13:43

Με την υπογραφή 43 από τα 51 μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Λέσβου, στηρίζεται το νέο Δ.Σ του Συνδέσμου, με την υποσημείωση πως όλες τις ενέργειες τις αποδέχονται ως τις μόνες νόμιμες και ορθές.

Στη μακροσκελή επιστολή που απέστειλαν στην ιστοσελίδα μας τα 43 μέλη του Συνδέσμου, υποστηρίζουν, πως στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, θα καταλογίσουν και τις ευθύνες στους πρωταγωνιστές αυτής της «πρωτοφανούς κατάστασης που απαξιώνει το Σύνδεσμο», όπως γράφουν χαρακτηριστικά, για τα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της λεσβιακής διαιτησίας και προκάλεσαν τον προβληματισμό των σωματείων αλλά και των φιλάθλων…

Φυσικά για όλα αυτά αναμένεται με ενδιαφέρον και η νέα τοποθέτηση του πρώην πια Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ανδριάνη για να ακουστεί και η άλλη άποψη.  

«Τον περασμένο Ιούνιο με τη ψήφο μας δώσαμε την ευκαιρία  σε νέους να μπουν  στο ΔΣ του συνδέσμου. Το ίδιο έπραξαν και τα τέσσερα μέλη που αποτελούν σήμερα τη πλειοψηφία του ΔΣ του συνδέσμου. Και τούτο παρά την απαγορευτική διάταξη του εσωτερικού κανονισμού διαιτησίας της ΟΔΠΕ που απαγορεύει σε ενεργεία διαιτητές να είναι μέλη ΔΣ  συνδέσμων.

Στο διάστημα που πέρασε μέχρι σήμερα παρακολουθήσαμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη που απαξίωνε συνεχώς το σύνδεσμο. Εκδηλώσεις  καθιερωμένες από δεκαετίες κατηργήθησαν ενώ επικρατούσε από το προεδρείο μια διχαστική τάση με προτροπές στους διαιτητές να μη λάβουν μέρος  στα τεστ να μη προσκομίσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και αναίτιες προστριβές με τη διοργανώτρια των πρωταθλημάτων ΕΠΣΛ. Και όλα αυτά επειδή οι ίδιοι δεν μπορούσαν να βγάλουν τα τεστ.

Για να σωθεί ότι ήταν δυνατόν ορθά η πλειοψηφία ανέλαβε πρωτοβουλία ψηφίζοντας αλλαγή προέδρου. Εμείς ψηφίσαμε 7 μέλη για μέλη του ΔΣ. Του ποιος θα είναι πρόεδρος κλπ είναι εσωτερική διαδικασία του ΔΣ .

«Αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές ενέργειες»
Η μειοψηφία αντί να συμμορφωθεί προέβη σε παράνομες αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές ενέργειες οι οποίες δεν είναι δυνατόν σε δημοκρατική χώρα να νομιμοποιηθούν. Επειδή διαβάσαμε στο τύπο δηλώσεις του κ. Ανδριάνη ότι τάχα η πλειοψηφία των νέων διαιτητών τον στηρίζουμε με τη παρούσα ανέκκλητα δηλώνουμε ότι εμείς οι διαιτητές μέλη του ΣΔΠ Λέσβου ενυπόγραφα στηρίζουμε τη σημερινή πλειοψηφία του      συνδέσμου τις πράξεις και ενέργειες της  οποίας αποδεχόμαστε ως τις μόνες νόμιμες και ορθές και επιφυλασσόμεθα στη ΓΣ του Ιουνίου να καταλογίσουμε ευθύνες στους πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης που απαξιώνει το σύνδεσμο και τη διαιτησία στη κοινή γνώμη.

Εξουσιοδοτούμε τη πλειοψηφία και ειδικότερα το πρόεδρο του ΔΣ  Ευστράτιο Πηγάση να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη προκειμένου να λειτουργήσει ο σύνδεσμος να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τους προϊστάμενους φορείς και κυρίως να ανακτήσει τη θέση την αίγλη και το κύρος που είχε. Για το σκοπό αυτό η παρούσα δήλωση να χρησιμοποιηθεί ενώπιον οποιασδήποτε αρχής .
Μυτιλήνη 11-4-2011.».

Ας σημειωθεί πως κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαιτητών Λέσβου πριν από 10 περίπου ημέρες, το νέο Δ.Σ διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Στρατής Πηγάσης

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουκούλας

Γενικός Γραμματέας: Θεόδωρος Στεργίου

Ταμίας: Δημήτρης Γιουβανάκης

Μέλη: Παναγιώτης Ανδριάνης, Ευστράτιος Παπουτσέλλης, Νικόλαος Οικονόμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey