Ο Γ. Κουκούλας για το... Όλυμπος-Αστέρας Ν.

14/05/2011 - 13:41 Τελευταία τροποποίηση στις 14/05/2011 - 15:34

Λίγο μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό των μπαραζ ανάμεσα σε Όλυμπο και Αστέρα Νίκης και παραμονές του μεγάλου τελικού, μία επώνυμη παρέμβαση του ισχυρού παράγοντα της λεσβιακής διαιτησίας Γιώργου Κουκούλα...

"Πολλά γράφτηκαν για τη διαιτησία του αγώνα  Όλυμπος Αγ.- Αστέρα Νίκης τα οποία όμως δεν ευσταθούν. Πρώτα απ΄όλα  ο διαιτητής  εφήρμοσε τα κατά γράμμα τις οδηγίες  που έχουν δοθεί από την ΔΑΔ\ ΕΠΟ σχετικά με τη συμπεριφορά  των αξιωματούχων των ομάδων αφού το σύνθημα της UEFA είναι ο σεβασμός.

Στο τομέα αυτόν ήταν απόλυτος  ήρεμος  και επέβαλε τις αποφάσεις του με αποφασιστικότητα.  Ορθότατα διέκοψε προσωρινά τον αγώνα και συνέχισε το χρόνο που έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου . Πρέπει να κατανοήσουν οι αξιωματούχοι των ομάδων ότι ο διαιτητής δεν μπορεί να περιμένει να εκτελεστούν οι αποφάσεις του αφού ο κανονισμός παιδιάς τον υποχρεώνει να διακόπτει οριστικά τον αγώνα όταν οι αποφάσεις του δεν εκτελούνται.

Στο τεχνικό τομέα ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να  σημειωθεί εκτός παιδιάς [offside] απλά επειδή είναι σε τέτοια θέση αλλά αν πρακτικά  έπαιξε τη μπάλα ή αν εμπόδισε αντίπαλο να τη παίξει.  Κατά συνέπεια δεν υπήρξε λάθος.  

Ένα λάθος  στο καταλογισμό offside συνέβη που ατυχώς έγινε γκολ. Επειδή όμως στη χώρα μας αντί κάποιος να ασχοληθεί με τα δικά του καθήκοντα τα οποία συνήθως ασκεί πλημμελώς  και αναζητεί ευθύνες από άλλους  να πώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορούσε να αλλάξει την έδρα του αγώνα.  Ακόμα να συγχαρώ δημόσια τον παρατηρητή αγώνα που ήταν εξίσου απόλυτος και αποφασιστικός με το διαιτητή και αυτό το λέω με την εμπειρία μου αφού επί 7 χρόνια ήμουν UEFA Delegate σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey