Μαίνεται η κόντρα στο Σύνδεσμο

03/06/2011 - 12:57

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται για μια ακόμη φορά διαιτητές ποδοσφαίρου του Συνδέσμου της Λέσβου, με αφορμή τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης απο την πλευρά των Θόδωρου Στεργίου και Γιώργου Κουκούλα, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο.

Θέμα της συνέλευσης είναι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και το ποιος θα κάτσει στις καρέκλες του, γεγονός που αποτελεί και την αιτία καυγά των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, τους τελευταίους μήνες.

Πάντως, η σημερινή διοίκηση του Συνδέσμου θεωρεί παράνομη την προχθεσινή σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, καθώς όπως τονίζουν σε δήλωσή τους ο Προεδρος Παναγιώτης Ανδριάνης και ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Οικονόμου, δεν ενημερώθηκαν όπως θα έπρεπε για τη διαδικασία, απειλώντας να παραπέμψουν την υπόθεση στα δικαστήρια.

Αντίδραση Ανδριάνη για τη Γενική Συνέλευση

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Ανδριάνης με ανακοίνωσή του, την οποία συνυπογράφει και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Οικονόμου αναφέρει οτι οι εκλογές, βάσει του καταστατικού, θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2012, κατηγορώντας για παρανομίες: «Κατά πληροφορίες, κάποιοι συγκαλούν Γενική Συνέλευση για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου πριν τη λήξη της θητείας του υφιστάμενου (Ιούνιος 2012 – πάντα σύμφωνα με το Καταστατικό). Η νόμιμη διοίκηση που έχει εκλεγεί από τον Ιούνιο του 2010 ανακοινώνει τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού, αρχαιρεσίες του Συνδέσμου θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 19, παράγραφος Β, προβλέπονται συγκεκριμένοι όροι για την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Η νόμιμη διοίκηση του Συνδέσμου, δεν έλαβε καμία επιστολή από τα 2/3 των μελών του για καμία σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά έναντι σε όποιον με δική του πρωτοβουλία και πραξικοπηματικά προεδρεύσει ή επιμεληθεί σε εφορευτική επιτροπή ή προεδρείο Γενικής Συνελεύσεως για τη διενέργεια εκλογών, παρά την βούληση του νόμιμου Διοικητικού Συμβουλίου και σε αντίθεση με τα όσα αναφέρονται στο καταστατικό. (Η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται ως αυτοδικία και είναι ποινικό αδίκημα)» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η άλλη πλευρά ωστόσο υπερτονίζει, ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα κι ότι απο τη στιγμή, που η πλειοψηφία των διαιτητών θέλει να διεξαχθούν εκλογές και να αναδειχτεί νέο ΔΣ, οφείλουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες όπως και έκαναν, με σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης.

Πώς οδηγήθηκαμε εδώ;

Έπειτα από τη διεξαγωγή εκλογών, τον περασμένο Ιούνιο, ο Παναγιώτης Ανδριάνης εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ, με Αντιπρόεδρο τον Στρατή Παπουτσέλλη, Γενικό Γραμματέα τον Νίκο Οικονόμου, Ταμία τον Δημήτρη Γιουβανάκη, Ειδικό Γραμματέα τον Στρατή Πηγάση και μέλη τους Θόδωρο Στεργίου και Γιώργο Κουκούλα. Πριν καλά-καλά προλάβει το νέο ΔΣ να συμπληρώσει δύο μήνες ύπαρξης, άρχισαν... τα όργανα με αφορμή τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών, ενώ το Γενάρη φούντωσε νέα κόντρα με αφορμή τη μη πρόσκληση μελών της ΕΠΣΛ στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου.

Τον Μάρτιο, Στεργίου και Κουκούλας κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του Προέδρου Παναγιώτη Ανδριάνη, εκτιμώντας ότι ο Σύνδεσμος δε λειτουργεί. Της διαδικασίας αυτής, ακολούθησε η ανάδειξη νέου ΔΣ, με Πρόεδρο τον Στρατή Πηγάση και την... παγκόσμια πρωτοτυπία ο Σύνδεσμος να διοικείται από δύο διαφορετικά Συμβούλια.

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις στον Τύπο δίνουν και παίρνουν, ενώ προκύπτουν μέχρι και εξώδικα, με την ΕΠΣ Λέσβου και τον Σταύρο Ψαρρόπουλο να βρίσκονται κυριολεκτικά στη μέση, χωρίς πάντως να αναλαμβάνουν πυροσβεστικό ρόλο.

Μέσα σε όλα αυτά, η πλευρά Ανδριάνη κατηγορεί την πλευρά των Στεργίου - Κουκούλα για παράνομες διαδικασίες, που δεν προβλέπονται απο το καταστατικό. Απο την άλλη μεριά υποστηρίζεται ότι η πλειοψηφία του ΔΣ, αλλά και των διαιτητών, δε θέλουν στην Προεδρία τον κ. Ανδριάνη, εμφανίζοντας μάλιστα και έγγραφο υπογεγραμμένο απο το σύνολο σχεδόν των διαιτητών του Συνδέσμου.

Και μέσα σε όλα αυτά... αλληλοτιμωρούνται

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού οι δύο πλευρές προχώρησαν σε τιμωρίες η μία εις βάρος της άλλης, από το πόστο που διατηρεί ο καθένας. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διατητών Λέσβου Παναγιώτης Ανδριάνης, με απόφαση του ΔΣ όπως διευκρίνισε, διέγραψε τους Στεργίου και Κουκούλα, αφού βάσει του καταστατικού όφειλαν να έχουν υποβάλλει δήλωση "μη εν ενεργεία" διαιτητών, τόσο στο Σύνδεσμο όσο και στην ΟΔΠΕ.

Απο την άλλη ο Θόδωρος Στεργίου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Λέσβου, τιμώρησε με τρία χρόνια αποκλεισμό τον Παναγιώτη Ανδριάνη και με ένα χρόνο τον Νίκο Οικονόμου, για παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν αναφορικά με το Σύνδεσμο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κόντρα μαίνεται και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγηθεί η συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι απορίας άξιο πάντως, την ώρα που η κοινωνία πλήττεται από πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, το πώς και οι δύο πλευρές αναλώνονται σε τέτοιες μικρότητες, τη στιγμή που τα μέλη του Συνδέσμου κλήθηκαν με διαδικασίες νόμιμες -τις οποίες δεν αμφισβητεί κανείς- τον Ιούνιο του 2010, να εκλέξουν νέα διοίκηση στο Σύνδεσμο της Λέσβου.

Η συγκεκριμένη εικόνα πλήττει βάναυσα το λεσβιακό ποδόσφαιρο και θα πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey