Περνάει ο "Ταρλάς", χωρίς κάμερες 11 γήπεδα!

14/09/2016 - 11:49

Στον "αέρα" παραμένει το πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League, με τις 18 ομάδες που απαρτίζουν φέτος την κατηγορία να περιμένουν εδώ και μέρες μια επίσημη ανακοίνωση για το αν τελικά θα βρεθούν στη σέντρα στις 25 Σεπτεμβρίου ή αν η πρεμιέρα θα πάρει παράταση.

Αιτία, η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη διεξαχθούν οι αγώνες της Α' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία μετέχουν τέσσερις ομάδες της Football League, σε γήπεδα χωρίς κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μια εξέλιξη, που έγινε δεκτή από την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ και ουσιαστικά αποτελεί προάγγελο για «μπλοκάρισμα» και στο πρωτάθλημα. Ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση προς τη διοργανώτρια αρχή από την ΕΕΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

Κατάλληλος ο "Ταρλάς"

Από τα όσα προκύπτουν, μόλις έξι γήπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να φιλοξενήσουν αυτή την ώρα αγώνες της Football League. Κάμερες ασφαλείας διαθέτουν το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και το αντίστοιχο της Κομοτηνής, με την ΑΕΛΚ και τον Πανθρακικό να μην αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα, προερχόμενοι από τη Super League, όπου ήταν υποχρεωτική η χρήση του κλειστού κυκλώματος. Χωρίς άγχος πορεύεται και ο Απόλλων Σμύρνης, που θα χρησιμοποιεί φέτος ως έδρα του το Γήπεδο Νέας Σμύρνης, καθώς επίσης τα Χανιά και ο Κισσαμικός, που έχουν δηλώσει το Γήπεδο Περιβολίων. Τέλος, τις "εξετάσεις" περνά και ο Άρης, αφού το «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει προδιαγραφές Super League, από την προ τριετίας παρουσία των "κίτρινων" στη μεγάλη κατηγορία, ενώ με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι εργασίες και στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο ΟΦΗ. Αντίθετα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τα γήπεδα Ευόσμου, Αιγινίου, Καρδίτσας, Καλλιθέας, Μενιδίου, Ελευσίνας, Λαμίας, Αιγίου, Σερρών, Σπάρτης και Τρικάλων.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα και κυρίως με το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στέλιος Σφακιανάκης ανέφερε στην εφημερίδα "Goal" ότι πολλά θα ξεκαθαρίσουν στο προσεχές ΔΣ, όπου οι εκπρόσωποι των ομάδων θα κληθούν να χαράξουν μια κοινή γραμμή. Πάντως, επεσήμανε ότι μοιάζει σχεδόν ανέφικτο να προχωρήσουν οι ομάδες στην τοποθέτηση καμερών άμεσα, ειδικά από τη στιγμή που τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά και δεν τους ανήκουν...

Σημειώνεται ότι και πέρυσι το κλειστό κύκλωμα αποτελούσε "αγκάθι" για την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά ξεπεράστηκε όταν ο Σταύρος Κοντονής έβαλε «νερό στο κρασί του», δίνοντας παράταση ενός έτους, ώστε να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες. Κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ όμως, με τις ομάδες να περιμένουν ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έδινε παράταση στην... παράταση και φέτος. Γεγονός που φαίνεται να διαψεύδεται πανηγυρικά, ως αυτή την ώρα, εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα το προσεχές διάστημα.

Ο κανονισμός ασφαλείας

Τον Ιούνιο του 2015 η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο κανονισμό ασφάλειας των γηπέδων. Σε αυτόν αναφέρεται τα εξής:

«1. Ένα σύγχρονο γήπεδο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του με έγχρωμες τηλεοπτικές κάμερες παρακολούθησης για το κοινό, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένες θέσεις και θα διαθέτουν δυνατότητες πανοραμικής λήψης και κίνησης. Αυτές οι κάμερες θα πρέπει να ελέγχουν οποιαδήποτε πρόσβαση στο γήπεδο και όλους τους δημόσιους χώρους εντός και εκτός του γηπέδου.

2. Το σύστημα τηλεοπτικής παρακολούθησης θα πρέπει να έχει δική του, ανεξάρτητη παροχή ρεύματος και εσωτερικό κύκλωμα. Θα πρέπει να ελέγχεται και να λειτουργείται από την αίθουσα ελέγχου του γηπέδου, στην οποία θα πρέπει να είναι εγκατεστημένες και οι τηλεοπτικές οθόνες. Θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει καθαρές φωτογραφίες τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου.

3. Το σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του γηπέδου πρέπει να χρησιμοποιείται από τον επικεφαλής αξιωματικό της αστυνομίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey