Κάνει... πίσω η NOVA, επαφές με ΕΡΤ!

05/10/2016 - 13:52

Από πόρτα σε πόρτα πηγαίνει ο πρόεδρος της Football League Στέλιος Σφακιανάκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της λίγκας, όμως τελικά το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα ως σήμερα είναι ότι οι... πόρτες κλείνουν κατάμουτρα!

Μετά τον OTE TV, που είχε ως πέρυσι τα δικαιώματα της άλλοτε Β' Εθνικής, φαίνεται πλέον πως κάνει... πίσω και η NOVA, η οποία παρουσιαζόταν μέχρι πριν λίγες μέρες ως η επικρατέστερη υποψήφια να αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν και πλέον μόνο σίγουρη και κλεισμένη δε θεωρείται η συμφωνία με τη συνδρομητική πλατφόρμα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Football League συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, αφού η μη εξεύρεση τηλεοπτικής στέγης προκαλεί... πανικό στις ΠΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον στο όποιο "παιχνίδι" των διαπραγματεύσεων έχει μπει ενεργά και η ΕΡΤ. Βέβαια, η συγκεκριμένη εξέλιξη μοιάζει περισσότερο με... φόρτωμα στην κρατική τηλεόραση, παρά με μια πρόταση από μέρους της που θα επιστρέψει πολλαπλά οφέλη στην ΕΡΤ. Όμως στον ορίζοντα δεν υπάρχει άλλη λύση και οι άνθρωποι της Football League Πιέζουν με κάθε τρόπο, αφού σε διαφορετική περίπτωση το πρωτάθλημα κινδυνεύει να... τιναχτεί στον αέρα!

Πάντα βέβαια, υπάρχει και το σενάριο η ΕΡΤ να αναλάβει τα δικαιώματα της Football League και κατόπιν να τα... νοικιάσει σε κάποιο συνδρομητικό δίκτυο. Ωστόσο, άπαντες αντιλαμβάνονται πως η ΕΡΤ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πληρώσει όσα ζητάει η Football League από τη ΝOVA (4.000.000€) και το όποιο αντίτιμο θα είναι αρκετά χαμηλότερο.

Με όσα συμβαίνουν, πλέον υπάρχουν φωνές εντός λίγκας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα, αλλά αυτό σημαίνει πρακτικά πως είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η πρεμιέρα να μην καλυφθεί τηλεοπτικά. Η υπόθεση δε χωράει άλλη αναβολή και πλέον άπαντες αντιλαμβάνονται πως θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι στις όποιες προσδοκίες τους για τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey