Αθωώσεις για τα ύποπτα ματς της UEFA

16/07/2013 - 15:24 Τελευταία τροποποίηση στις 16/07/2013 - 21:26

Tsiligkiris_diamartyria1Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League δεν επέρριψε καμία κατηγορία σε Ηρακλή Ψαχνών και Αναγέννηση Επανομής, όπως και προ ημερών σε Αναγέννηση Γιαννιτσών και Πιερικό, βάζοντας έτσι στο... αρχείο τις υποθέσεις των "ύποπτων" αγώνων τους βάσει των εκθέσεων της UEFA.

Oι τέσσερις ομάδες κρίθηκαν αθώες για το φερόμενα ως "ύποπτα - πιθανώς χειραγωγημένα" μεταξύ τους παιχνίδια. Ωστόσο, η Πειθαρχική δεν έβγαλε την παραμικρή απόφαση για την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, ο αγώνας της οποίας στα Γιαννιτσά είχε χαρακτηριστεί ως "εξαιρετικά ύποπτος - χειραγωγημένος". Οι γηπεδούχοι απαλλάχθηκαν από την αποδιδόμενη κατηγορία και το γεγονός πως κάτι αντίστοιχο δε συνέβη με τους Καλλονιάτες εγείρει ερωτηματικά.

Σε κάθε περίπτωση, η υπεραπιστική γραμμή τόσο της ομάδας των Γιαννιτσών, όσο και της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, δε χωρούσε κανένα περιθώρια αμφισβήτησης από το προεδρείο της επιτροπής, κατά την ακροαματική διαδικασία. Η συζητήση εξάλλου περιστράφηκε γύρω από ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά για τη μία ομάδα και με εξαιρετικό κίνητρο για την άλλη. Θυμίζουμε ότι το κατηγορητήριο αφορούσε «διαστρέβλωση-αλλοίωση αγώνα» και «παράνομο στοιχηματισμό».

Αναλυτικά οι αποφάσεις τoυ αθλητικού δικαστή: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, απήλλαξε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και την ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ από την αποδιδόμενη σε αυτές πειθαρχική παράβαση (έγγραφα της UEFA για τον αγώνα της 24-4-2013)».

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις: "Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, από την αποδιδόμενη σε αυτές πειθαρχική παράβαση, για το μεταξύ τους αγώνα στις 15.05.2013.

Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, από την αποδιδόμενη σε βάρος της κατηγορία (ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ, 22.05.2013)."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey