Η μεγάλη επιστροφή του «Βουτς»!

28/09/2018 - 14:24 Τελευταία τροποποίηση στις 28/09/2018 - 14:34

Όσοι γνωρίζουν τον προσωπικό «Γολγοθά» που ανεβαίνει εδώ και τρία χρόνια, στο άκουσμα της είδησης της επικείμενης μεγάλης επιστροφής του στα γήπεδα, δεν μπορούν να μη νιώθουν ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός ότι ο Αλέκος Βαλαβάνης τελικά τα κατάφερε! Και μετά από μία απίστευτη ταλαιπωρία που του κόστισε ψυχολογικά αλλά και οικονομικά, με πολλές διαφορετικές διαγνώσεις για ένα σπάνιο πρόβλημα στο δεξί του πόδι, ο δυναμικός μπακ-χαφ είναι έτοιμος να ξαναπατήσει το χορτάρι. Φορώντας πλέον τη φανέλα του ιστορικού Παλλεσβιακού, ο οποίος όχι μόνο δεν υποτίμησε την προσπάθειά του να εξακολουθεί να κάνει το ιερό του χόμπι αλλά είναι διατεθειμένος να του δώσει τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Ο Αλέκος Βαλαβάνης, ευρύτερα γνωστός ως ο «Βουτς», ξεκίνησε από την «ποδοσφαιρομάνα» ομάδα του Αστέρα Νίκης και σε νεαρή ηλικία, θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα ταλέντα. Στην πορεία του στα λεσβιακά γήπεδα, έπαιξε σε εθνικό επίπεδο με τη φανέλα του Ολύμπου Αγιάσου, ενώ αγωνίστηκε και με τον Αετό Λουτρών αλλά και με τα χρώματα του Βύρωνα της Μόριας και της ΑΕΜ, πριν συμφωνήσει να αγωνίζεται από φέτος με τον Παλλεσβιακό.

Τα τελευταία πέντε χρόνια όμως, ένα σπάνιο πρόβλημα δυσπλασίας στο δεξί του πόδι, του προκαλούσε συχνούς τραυματισμούς, που ήταν δύσκολο να διαγνωστεί η προέλευσή τους. Μετά από πολλές θεραπείες, ο Βαλαβάνης προσπαθούσε να ξαναμπεί σε πρόγραμμα αγώνων, αλλά πάλι οι έντονοι πόνοι στο πόδι και στη μέση του, τον ανάγκαζαν να μένει συνεχώς εκτός…

Μέχρι που αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αθήνα -με τη βοήθεια και του καλού του φίλου Πραξιτέλη Βούρου που γνώριζε τα λημέρια του Ρέντη από τη θητεία του στον Ολυμπιακό- για να τον εξετάσει ο διακεκριμένος γιατρός των ερυθρολεύκων Χρήστος Θέος, αλλά και ο ειδικευμένος συνεργάτης του (σ.σ. ποδολόγος) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης. Αμφότεροι εντόπισαν την πηγή τον τραυματισμών του «Βουτς», που οφείλεται σε μία σπάνια δυσπλασία (ανάλογη με αυτή που είχε ο εκ των κορυφαίων Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστής «Γκαρίντσα» για αυτούς που γνωρίζουν) και τον βοήθησαν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ξανά, προκειμένου να τον θυμούνται στην τελευταία του θητεία στο πρωτάθλημα οι φίλοι του και οι συμπαίκτες του όχι πια σαν έναν μόνιμα τραυματία, αλλά δυνατό και κλασικά να βάζει τις φωνές σε… όλους.

«Μετά από κάτι λιγότερο από 900 μέρες ταλαιπωρίας, είμαι ευτυχής που θα ξαναμπώ στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι η ιερή μας τρέλα, είναι το δευτερεύον αγαπημένο πράγμα της ζωής μας και όσοι νιώθουν σαν κι εμένα, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι που επιστρέφω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που μου συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, αλλά και τους εξαίρετους γιατρούς κ.κ. Θέο και Αρβανιτάκη που εντόπισαν το πρόβλημά μου και μου έδωσαν το μεγαλύτερο δώρο. Την επιστροφή μου στα γήπεδα», είπε στο «SL» ο έμπειρος μπακ χαφ του «Παλλέ» που μετρά πια αντίστροφα για την επάνοδό του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey