Ν. Σπανός: "Όνειρο μου ο Αετός να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική!"

23/05/2020 - 20:31 Τελευταία τροποποίηση στις 24/05/2020 - 12:51

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Αετό Λουτρών και η επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες μετά από απουσία πολλών ετών είναι το θέμα που μονοπωλεί στην αθλητική επικαιρότητα του νησιού τις τελευταίες ημέρες. Το «SL» σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το ιστορικό σωματείο, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αετού Νίκο Σπανό, ο οποίος δηλώνει δικαιωμένος και αναλύει όλα τα δεδομένα  για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα κυρίως με το θέμα της συμμετοχής του σωματείου των Λουτρών στη Γ Εθνική.

-Πρόεδρε, ο Αετός στέφθηκε πρωταθλητής ξανά μετά από 2 δεκαετίες. Συναισθήματα;

«Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, έστω και με αυτόν τον τρόπο και υπάρχει ικανοποίηση γι αυτό. Φέτος ήταν μια πολύ καλή χρονιά, παραμείναμε αήττητοι στο πρωτάθλημα με 3 ισοπαλίες και αυτό οφείλεται όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν τα αποδυτήρια. Έξι χρόνια που είμαι στο συμβούλιο του Αετού είχαμε στόχο να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που να λειτουργεί πάνω απ’ όλα ως οικογένεια.  Και λέω ότι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, διότι οι μεγάλες δυσκολίες είναι μπροστά μας και η απόφαση μας για να πάμε ένα βήμα παραπάνω έχει τεράστια ευθύνη.»

-Δίκαια κατέκτησε η ομάδα σου το πρωτάθλημα όσον αφορά τον τρόπο που έληξε η σεζόν;

«Ναι, πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η πορεία μας το απέδειξε αυτό, ακόμα και μέσα στην δύσκολη έδρα της Αγιάσου απέναντι στον Όλυμπο, δείξαμε χαρακτήρα αγωνιστικά αλλά και με το fair play της χρονιάς. Είχαμε πίστη σε αυτό, ότι θα το παίρναμε το πρωτάθλημα ότι και να γινόταν.»

-Είναι μια δικαίωση αυτός ο τίτλος τόσο για σένα, όσο και για το υπόλοιπο συμβούλιο;

«Για όλους μας στην ομάδα ήταν ένα αποτέλεσμα δουλειάς έξι ετών. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να είμαστε ένα υγιής σωματείο, έχουμε τον ίδιο προπονητή όλα τα χρόνια, κάθε χρόνο βελτιωνόμασταν στις γραμμές που είχαμε πρόβλημα και γενικά θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα άλλο στυλ ποδοσφαίρου στον Αετό. Θεωρώ ότι με τον τρόπο μας σιγά-σιγά το πετύχαμε και όλο αυτό απέδωσε. Η συνεργασία όλων ήταν άψογη και θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο, τον προπονητή και όλους τους ποδοσφαιριστές τον καθένα ξεχωριστά για την προσπάθεια που έκαναν. Φυσικά ευχαριστώ και όλο το χωριό για την στήριξη και την παρουσία του στο γήπεδο. Είναι μια δικαίωση για όλους.»

-Θα συμμετέχει ο Αετός στη Γ Εθνική;

«Όνειρο μου είναι ο Αετός να αγωνιστεί στη Γ Εθνική. Ο Αετός πρέπει να συμμετέχει γιατί είναι ένα μεγάλο σωματείο και πιστεύω είναι ευκαιρία για το Λεσβιακό ποδόσφαιρο να αγωνιστεί κι άλλη ομάδα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τα καταφέρουμε.

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

«Θα γίνει γενική συνέλευση πρωτίστως και έπειτα θα γίνουν οι κατάλληλες επαφές, να δημιουργηθεί ένα δυνατό συμβούλιο που να απαρτίζεται από άτομα τα οποία θα “τρέξουν” και να είναι γνώστες του ποδοσφαίρου. Επίσης, θα γίνουν κάποιες επαφές με επιχειρηματίες στο νησί και από κει και πέρα θα κριθούν πολλά.»

-Θα πάμε λίγο παρακάτω σχετικά με τον σχεδιασμό. Εάν τελικά συμμετέχει η ομάδα στη Γ Εθνική, υπάρχουν σκέψεις για να έρθουν παίκτες εκτός Λέσβου ή θα βασιστεί η ομάδα αποκλειστικά σε ντόπιους παίκτες;

Αυτό που σκέφτομαι είναι να δημιουργήσουμε μια «Μικτή Λέσβου»,  ως επί το πλείστον με νεαρούς παίκτες και 5-6 έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από εθνικές κατηγορίες και να φτιαχτεί γενικά ένα καλό σύνολο. Θέλω να πάρουν την ευκαιρία και να διακριθούν νέα παιδιά. Τώρα για εκτός νησιού δεν αποκλείω τίποτα όμως θα το δούμε μελλοντικά.

-Σχετικά με το θέμα του προπονητή;

Από την στιγμή που έχουμε έναν προπονητή που είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, πρώτα θα συζητήσω με εκείνον να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά με την κατηγορία και έπειτα θα γίνουν όλες οι υπόλοιπες κινήσεις. Ο Θεαγένης ήταν για κάποιο διάστημα στον πάγκο του Αιολικού,  έχει κάποια εμπειρία και σίγουρα όπως και να χει θέλω να είναι μέσα στο προπονητικό τιμ. Τον εμπιστεύομαι, αγαπάει το ποδόσφαιρο, αγαπάει αυτό που κάνει και μακάρι να συνεχίσει μαζί μας.

-Το θέμα του κορονοϊού;

Ο κορονοϊός θα παίξει σημαντικό ρόλο γενικότερα για όλο το ποδόσφαιρο, γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα ναι τα πράγματα το Σεπτέμβριο. Ακούγεται ότι οι αγώνες ίσως είναι κεκλεισμένων των θυρών μέχρι το 2020, ότι στις μετακινήσεις θα χρειάζονται δύο λεωφορεία, στις καμπίνες των πλοίων θα μπαίνουν λίγα άτομα και πολλά άλλα. ‘Όλα αυτά θα παίξουν σημαντικό ρόλο και δεν ξέρουμε η πολιτεία τι βοήθεια θα παρέχει και αν θα παρέχει ιδιαίτερα στα νησιωτικά σωματεία.

-Αιολικός και Αετός, δύο ομάδες της Λέσβου στην Γ Εθνική. Το σχόλιο σου.

«Ευχάριστο γεγονός να υπάρχουν δύο ομάδες. Μακάρι να ήταν και τρεις. Ο Αιολικός είναι ένα ιστορικό σωματείο, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί του και εύχομαι να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο. Ο καθένας βλέπει την ομάδα του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey