Υποβιβάστηκε στη Γ Εθνική ο Αιολικός

08/05/2024 - 17:53 Τελευταία τροποποίηση στις 08/05/2024 - 18:25

Ο Αιολικός ηττήθηκε 1-2 από τον Καμπανιακό και υποβιβάστηκε στη Γ εθνική κατηγορία, δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση των play outs του βορείου ομίλου της Super League 2.

Με διαφορετική εντεκάδα ο Αιολικός γνώρισε την ήττα από τον Καμπανιακό στο γήπεδο Αριδαίας που τον οδήγησε και μαθηματικά στη Γ εθνική, αφού η Κοζάνη νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ Β και ως τρίτη πια στη βαθμολογία των play outs μαζί με τον Καμπανιακό, απέχουν οκτώ πόντους από την τελευταία θέση. Στο άλλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής, ο Ηρακλής έμεινε στο 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι δύο ομάδες είχαν από μισό ημίχρονο με τον Καμπανιακό να ελέγχει στο ξεκίνημα τον αγώνα, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ. Στη συνέχεια ο Αιολικός ανέβασε την απόδοση του και ισορρόπησε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου. Από τα πρώτα λεπτά ο Καμπανιακός άσκησε πίεση ψηλά, ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα για τη νίκη που τον κράτησε ζωντανό για την παραμονή. Η ομάδα της Χαλάστρας απείλησε στο 15ο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Λαγωνίδη πέρασε ελάχιστα πάω από το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με σουτ του Έππα. Από κει μετά ο Αιολικός πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να βρει απαντήσεις. Η πρώτη τελική για τη ομάδα της Λέσβου σημειώθηκε στο 31’, με το σουτ του Μπαλογιάννη να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο Αιολικός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, αγγίζοντας τη ισοφάριση στο 34’ με σουτ του Ζάκαριτς από τα όρια της περιοχής που κατέληξε άουτ. Στο 37’ ήρθε εν τέλει η ισοφάριση με σκορερ τον Μπαλογιάννη, ο οποίος δεν αστόχησε από θέση τετ α τετ απέναντι στον Γιακουμή.

Ίδιο σκηνικό και στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Καμπανιακό να περιορίζει τους γηπεδούχους που έχασαν με τραυματισμό στο 53’ τον Τριανταφύλλου. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα 1-2 στο 57’ με ωραία ενέργεια και σουτ του Γιουκούδη εντός περιοχής. Στη συνέχεια ο Καμπανιακός ήλεγξε απόλυτα τον αγώνα, με τον ανήμπορο Αιολικό να μην δημιουργεί ούτε μια ευκαιρία στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν καταδικαστικό. Τελευταία αξιόλογη ενέργεια για τον Καμπανιακό στο 87’ το σουτ του Μανιού που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Μετά τον υποβιβασμό της ομάδας και τυπικά, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην επόμενη μέρα του ιστορικού συλλόγου της Λέσβου, με την αγωνία για το μέλλον της ομάδας να είναι έντονη στις τάξεις των φιλάθλων.

Οι συνθέσεις:

Αιολικός (Γράφας): Ντόκιτς, Αλιατίδης, Μπενίτεζ(82’Καούρας), Μούχαλης, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος(70’Ιωάννου), Νούλας, Καγκελίδης, Τριανταφύλλου(53’Κριμιτζάς), Γιοκε, Ζάκαριτς(82’Srnic)

Καμπανιακός (Αμανατίδης): Γιακουμής, Π. Καθάριος, Λαγωνίδης (46' Φροσύνης), Γιουκούδης, Σαρβανίδης, Μάνιος, Μπούσης, Έππας (46' Παπακωνσταντίνου), Γαρύφαλλος (72' Μυστακίδης), Παπαστεριανός (72' Βοσκόπουλος), Τότσκα (65' Προσκυνητόπουλος)

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των play outs της SL2

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play outs

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey