"Έφυγε" ο Μάκης Ψωμιάδης!

06/01/2016 - 12:47 Τελευταία τροποποίηση στις 06/01/2016 - 13:30

Ανήμερα των Φώτων, απεβίωσε ο Μάκης Ψωμιάδης σε ηλικία 67 ετών. Παράγοντας του ποδοσφαίρου, αλλά και του μπάσκετ, συνέδεσε το όνομά του κυρίως με την ΑΕΚ.

Τα τελευταία χρόνια όμως απασχόλησε τις δικαστικές αίθουσες, εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, ενώ λόγω της καταδικαστικής απόφασης για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του την περίοδο 2001-2003, βρέθηκε στη φυλακή.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/1) με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (9/1) στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Ψωμιάδης, το προσκύνημα στον Ταξιάρχη και η μεταγραφή

Είχε ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία, ήταν θρήσκος και επισκεπτόταν αρκετά συχνά τη Λέσβο και την Ιερά Μονή Ταξιαρχών στο Μανταμάδο για να προσκυνήσει. Σε μία από αυτές τις επισκέψεις του στο νησί, αποφάσισε να... ψωνίσει από την ποδοσφαιρική αγορά της Μυτιλήνης. Ήταν αρχές του 2002, όταν "έκλεψε" μέσα από τα χέρια του Γιώργου Σπανού τον πρώην αμυντικό του Αιολικού Στέλιο Μαϊστρέλλη, ο οποίος είχε συμφωνήσει προφορικά με τη Χαλκηδόνα.

Ο αστικός μύθος λέει ότι στη διάρκεια ενός καφέ μαζί με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, στη Μυτιλήνη, ο Μάκης Ψωμιάδης ζητά να ενημερωθεί για κάποιο ταλέντο από το νησί. Με αφορμή την σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή του Μαϊστρέλλη στη Χαλκηδόνα, που τότε "καταπίνει" τις κατηγορίες τη μία μετά την άλλη, πέφτει στο τραπέζι το όνομα του Μυτιληνιού αμυντικού. Και μέσα σε λίγα λεπτά έπειτα από κάποια τηλεφωνήματα, έχει προστεθεί στην παρέα ο ίδιος ο παίκτης, που όπως είναι φυσιολογικό δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να δώσει τα χέρια με τον "Big Mak" και να μετακομίσει έτσι μέσα σε λίγα λεπτά από τον Αιολικό της Δ' Εθνικής, στην ιστορική ΑΕΚ της Α' Εθνικής!

Ιδιαίτερος χαρακτήρας και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Με πολλά πάθη, για τα οποία πρόδωσε ακόμα και τη μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ, αφού πρώτα όμως έφερε στην Ελλάδα σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Παραγουανός Κάρλος Γκαμάρα από τη Φλαμένγκο ή προπονητές, όπως τον Πορτογάλο Φερνάντο Σάντος. Αρχικά είχε αναλάβει την μπασκετική ΑΕΚ, ενώ αργότερα πέρασε από τον προεδρικό θώκο του Εθνικού και της Καβάλας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey