"Έσβησε" τον Γιάννου ο "Πράξι"!

04/02/2016 - 15:32

Η ρεβάνς του προημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με την πρόκριση να έχει κριθεί στο πρώτο ματς, ωστόσο εκείνο που έχει σημασία είναι πως ο Μυτιληνιός αμυντικός των "ερυθρόλευκων" Πραξιτέλης Βούρος αγωνίστηκε βασικός σε όλο το 90λεπτο, "σβήνοντας" ουσιαστικά τον Απόστολο Γιάννου!

Όπως σημειώνουν τα ρεπορτάζ για τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη (1-1), η εμφάνιση του Πραξιτέλη Βούρου ήταν αρκετά ώριμη. Ο Μυτιληνιός αμυντικός βγήκε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες του με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Αστέρα, μετρώντας μέχρι στιγμής 14 γκολ. Το έργο του "Πράξι" μόνο εύκολο δεν ήταν, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Γιάννου φέτος έχει ταλαιπωρήσει πολύ πιο έμπειρους αμυντικούς από τον 21χρονο Μυτιληνιό.

Ο Βούρος είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις, βγάζοντας αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του. Απέφυγε τα ρίσκα, επιδεικνύοντας στο ανοικτό γήπεδο, μαρκάροντας τον αντίπαλο ψηλά ώστε να κόψει μια πιθανή αντεπίθεση, κομμάτι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού πάνω στο οποίο προβληματίζουν ιδιαίτερα οι κεντρικοί αμυντικοί των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός, μετά την αποχώρηση των Γούτα και Αυλωνίτη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, θα πορευτεί στο υπόλοιπο της σεζόν με τετράδα στόπερ τους Σιόβα, Βούρο, Μποτία και Ντα Κόστα. Με δεδομένη τη... στενή σχέση των δύο τελευταίων με το ιατρικό δελτίο και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να είναι συνεχείς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League, είναι βέβαιο ότι ο Βούρος θα πάρει ευκαιρίες από τον Μάρκο Σίλβα σε ματς ενδεχομένως κομβικά, όπου θα κληθεί να προσφέρει άμεσα λύσεις.

Αποδεικνύεται λοιπόν απόλυτα σωστή η απόφασή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό, παλεύοντας για μια θέση ακόμα και στην 11άδα, απορρίπτοντας πρόταση δανεισμού του στον Πανιώνιο, εξέλιξη για την οποία σας ενημέρωσε πρώτο το "SL".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey