Τεράστια πρόκριση για το Αιγαίο επί της Κρήτης!

24/03/2016 - 13:29 Τελευταία τροποποίηση στις 27/03/2016 - 11:33

Σπουδαία πρόκριση κατέκτησε η Μικτή Αιγαίου επί της αντίστοιχης της Κρήτης στο πλαίσιο της Β' Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Στον επαναληπτικό της νίκης με 3-2 από προχθές, η Μικτή Αιγαίου κατόρθωσε να πάρει το προνομιούχο εισιτήριο στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι! Η Κρήτη νίκησε με 3-2, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, στέλνοντας έτσι το ματς στην παράταση. Στις επιλογές των Παναγιώτη Μαστέλλου (ΕΠΣ Λέσβου) και Θεόδωρου Θεοδώρου (ΕΠΣ Δωδεκανήσων) και οι έξι Λέσβιοι ποδοσφαιριστές: Ψωμάρας (Λιονταράκια), Ζηρόπουλος (Αιγέας), Χιωτέλλης (Αιγέας), Δοματάς (Οδυσσέας Ελύτης), Παπουτσιδέλλης (Οδυσσέας Ελύτης), Μαρίνος (Οδυσσέας Ελύτης).

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο μέρος, χάρη σε γκολ των Αζίζη (34′) και Νοικοκυράκη (43′). Ακολούθησε αποβολή για το Αιγαίο, όμως παρ' όλα αυτά η ομάδα κατέθεσε και την ψυχή της για την ανατροπή! Η είσοδος στο ματς του Παύλου Χιωτέλλη, που αγωνίζεται στον Αιγέα Πλωμαρίου, άλλαξε τη ροή, κερδίζοντας πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μυτιληνιός Γιώργος Μαρίνος (75'), μειώνοντας για τη Μικτή Αιγαίου σε 2-1. Η Κρήτη όμως έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 83ο λεπτό με νέο γκολ του Νοικοκυράκη για το 3-1. Και εκεί μίλησε ξανά ο ταλαντούχος επιθετικός του Οδυσσέα Ελύτη, που ήταν πάλι MVP για την ομάδα του Αιγαίου και με δεύτερο προσωπικό του τέρμα από απ' ευθείας κόρνερ (!) μείωσε σε 3-2 στο 88ο λεπτό!

Στην παράταση δεν άλλαξε το παραμικρό χάρη σε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις στο 115' και στο 116' του Μυτιληνιού τερματοφύλακα Γιώργου Ζηρόπουλου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, για τη Μικτή Αιγαίου ευστόχησαν διαδοχικά και στα πέντε πέναλτι που εκτέλεσαν οι Κουντούρι, Αλαχούζος, Μαρίνος, Παπουτσιδέλλης και Δοματάςα, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο νεαρός κίπερ του Αιγέα Πλωμαρίου, αποκρούοντας το τελευταίο πέναλτι του Γιαπιντζάκη για τη Μικτή Κρήτης (ενδιάμεσα είχαν ευστοχήσει οι Αζίζη, Νοικοκυράκης, Πλαϊτάκης και Σταυρακάκης), χαρίζοντας τη σημαντική πρόκριση στην Περιφέρεια Αιγαίου με τελικό 5-4 στα πέναλτι!

Πλέον, η Μικτή Αιγαίου έχει προκριθεί στους "8" του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους επαναληπτικούς αγώνες των υπόλοιπων ζευγαριών, που θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές των Παναγιώτη Μαστέλλου και Θεόδωρου Θεοδώρου ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους για τη Θεσσαλία.

Συνθέσεις:

ΜΙΚΤΗ ΚΡΗΤΗΣ: Βαρδάκης, Παπαματθαιάκης, Κουτεντάκης, Λέλεκας, Πλαϊτάκης, Σταυρακάκης, Μουζιούρας (103’ Χατζαντωνάκης), Νοικοκυράκης, Γιαπιντζάκης, Κομνηνός (78’ Βασιλόπουλος), Αζίζη

ΜΙΚΤΗ ΑΙΓΑΙΟΥ: Ζηρόπουλος, Ψωμάρας, Δoματάς, Κατσαμάκης, Ράφτης (46΄λ.τ. Χιωτέλλης), Αλαχούζος, Παπουτσιδέλλης, Ξεζωνάκης (40’ Ξενάκης), Κουντούρι, Φραγκίσκος (62’ Τρέχας), Μαρίνος

Δείτε σε βίντεο τη διαδικασία των πέναλτι και δηλώσεις των πρωταγωνιστών (Πηγή: rpn.gr)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey