Πρώτη συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών για τον Τάσο Χατζηγιοβάννη!

13/11/2020 - 10:18 Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2020 - 10:29

Υπάρχει μια κινητήρια δύναμη πιο δυνατή από τον ατμό και τον ηλεκτρισμό ή τον αέρα και το νερό και αυτή είναι «Η ΘΕΛΗΣΗ».

Ο «Τάσος» από το χωμάτινο γηπεδάκι της Χρυσομαλλούσας, στο οποίο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μυτιλήνη, κλήθηκε πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών.

Μια πρόσκληση πέρα για πέρα δίκαιη, γιατί τα τελευταία δυο-τρία δύσκολα χρόνια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μπόρεσε μαζί με 3-4 συμπαίκτες του να κουβαλήσουν την ομάδα στις πλάτες τους και με εξαιρετικές εμφανίσεις, σημαντικά γκολ και ασίστ να γίνει πρωταγωνιστής και από τα πρώτα ονόματα της ομάδας του. Έστρεψε τα φώτα επάνω του από πολύ νωρίς, πριν ακόμα συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του! Έκανε τις πρώτες του προπονήσεις από την ηλικία των 6 ετών στην Ακαδημία μας, τον «ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ», αγωνίστηκε στις Μικτές Ομάδες Λέσβου στις κατηγορίες Τζούνιορ, Παίδων και Νέων και στην πρωτοεμφανιζόμενη τότε ομάδα Ανδρών στο Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Λέσβου, απαρτιζόμενη από παιδιά της Ακαδημίας μας που είχαν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους (Μαυραγάνη Ακη, Ζαχαρή Λευτέρη, Σαλταμάρα Στράτο, Κάκκαρο Φίλιππο, Κλεάνθη Αντώνη, Παπαδόπουλο Αλέξανδρο, Μιχαλακέλλη Παντελή, Παρέλλη Βασίλη κλπ.)

Με τις εμφανίσεις του με την ΜΙΚΤΗ ΤΖΟΥΝΙΟΡ στους αγώνες που έγιναν σε Πειραιά και Ρόδο, ήρθε η πρώτη πρόταση για παραχώρηση σε ηλικία 12 ετών από την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ο Τάσος παραχωρήθηκε με υποσχετική ενός έτους και συμμετείχε σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με 23 ακόμα παιδιά, που είχαν επιλεγεί από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε και την επόμενη χρονιά επέστρεψε στον «ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ».

xatziogiovanis-ethniki-andron2.jpg (770×503)

Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, σε ηλικία 16 ετών αποκτήθηκε από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, αγωνίσθηκε στα Τμήματα Υποδομών Κ-17, Κ-19 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Έχει αγωνισθεί στις «μικρές» Εθνικές Ελπίδων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκε για πρώτη φορά στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ. Την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο έφερε σημαντικές προτάσεις για παραχώρηση από ομάδες του εξωτερικού (Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία) με σημαντικά ανταλλάγματα που πλησίαζαν το 1.000.000 €. Θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους νέους παίκτες της Ελλάδας.

Ακόμα ένα όνειρο για τον Τάσο γίνεται πραγματικότητα. Γνωρίζει ότι η «πίστη» μπορεί να μετακινεί βουνά, μα η υπομονή και η δουλειά είναι αυτές που τον πήγαν στην κορυφή και όλοι μας γνωρίζουμε, ότι αν και έχει ανέβει ψηλά, παραμένει ο ίδιος. Ο «μικρός» που γυρνάει συχνά στα παιδικά του χρόνια, αφού νιώθει πως ό,τι κι αν έγινε, είναι ακόμα και εκεί.

Τάσο, συγχαρητήρια για αυτή τη σημαντική στιγμή στην καριέρα σου από όλους τους ανθρώπους «της ποδοσφαιρικής οικογένειας του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ» σε σένα και στην οικογένειά σου, αφού γνωρίζουμε πόσο στάθηκε δίπλα σου όλα αυτά τα χρόνια, σου ευχόμαστε ολόψυχα να είσαι γερός να κυνηγάς τα όνειρά σου… Κι εμείς να καμαρώνουμε ένα ακόμα δικό μας παιδί!

Για την Ακαδημία του «ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ»

Παράσχος Λάσκαρης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey