Πόσο κοστίζει ο ξυλοδαρμός ενός διαιτητή;

18/02/2022 - 18:34 Τελευταία τροποποίηση στις 18/02/2022 - 18:58

Στην Ελλάδα του 2022, όπου η βία αφήνει ακόμα το σημαδι της στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε πως το να στείλεις δαρμένο στο νοσοκομείο τον διαιτητή ενός αγώνα Γ' Εθνικής τιμωρείται με 2.000 ευρώ πρόστιμο και 2-3 ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του διαιτητή Αλιάγα στο ματς του 6ου Ομίλου μεταξύ Θύελλας Ραφήνας και Εθνικού (13η Αγωνιστική) ολοκληρώθηκε (σε πρώτο βαθμό) και η ποινή φαντάζει... αστεία. Η ΕΠΟ τιμώρησε τον Εθνικό, θεωρώντας τον υπαίτιο για τα επεισόδια, με 2+1 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, απαλλάσοντας τη Θύελλα Ραφήνας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχει περιορισμός των φιλάθλων στα γήπεδα, λόγω της πανδημίας, με μαξιμουμ 100-150 εισιτήρια για τον Εθνικό στα εντός έδρας ματς του, η τιμωρία αυτή μοιάζει με χάδι.

Οι ποινές είναι μάλιστα εφέσιμες, κάτι που σημαίνει πως σε δεύτερο βαθμό πιθανότατα θα μειωθούν, με όσα συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τα (επί της ουσίας) μηνύματα ατιμωρησίας που στέλνονται προς τους... θερμοκέφαλους κάθε πλευράς. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey