Η «ακτινογραφία» της Β ΕΠΣ Λέσβου

06/05/2024 - 11:36 Τελευταία τροποποίηση στις 06/05/2024 - 11:54

Η Β κατηγορία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου με την διεξαγωγή του τελικού και την αναμέτρησης για την κατάταξη των ομάδων στην 3η κα 4η θέση αντίστοιχα.

Ένας τελικός ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την Καλλονή να πανηγυρίζει με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή της στη Α ΕΠΣΛ μετά από 17 χρόνια. Κερδισμένος αυτή τη μέρα και ο Οδυσσέας Ελύτης που τσέκαρε το τρίτο εισιτήριο της ανόδου. Το sportlesvos αναλύει το φετινό πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Λέσβου.

Βόρειος όμιλος

Οι δύο όμιλοι σαφώς είχαν διαφορετικό χαρακτήρα τη φετινή σεζόν. Στον βόρειο όμιλο υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί από το καλοκαίρι. Δυναμική επανεμφάνιση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Λέσβου για την Καλλονή, με ένα υψηλού επιπέδου ροστερ ειδικά γι’ αυτή την κατηγορία, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους υπόλοιπους διεκδικητές, κάνοντας ξεκάθαρο ότι από εκείνη και μόνο θα κριθεί η υπόθεση του τίτλου. Άνετες νίκες σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια και τα περισσότερα ντέρμπι που της χάρισαν ένα ασφαλές προβάδισμα από νωρίς. Ο τρίτος γύρος ουσιαστικά ξεκαθάρισε μόνο την δεύτερη θέση.

Για τη δεύτερη θέση έγινε σκληρή «μάχη» ανάμεσα στον Καραβαγγέλη Στύψης και την Άναξο μέχρι ενός σημείου. Η ομάδα της Στύψης διατήρησε τον περσινό κορμό που κατέκτησε το πρωτάθλημα και θα μπορούσε αν όχι να διεκδικήσει τον τίτλο, τουλάχιστον να βρίσκεται πιο κοντά στην πρώτη θέση, όμως η δικαιολογημένη αφαίρεση βαθμών της κόστισε. Αξιόλογη προσπάθεια για τον Καραβαγγέλη που απέδειξε στον αγώνα κατάταξης ότι είναι μια ομάδα που έχει μέταλλο και άξιζε επίσης την άνοδο.

Ανοδική πορεία για τον Μεσότοπο που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο, βασιζόμενος και αυτός σε «δικά» του παιδιά. «Επαναπατρισμός» για ορισμένους παίκτες με στόχο να ενισχύσουν την φετινή προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία στο τέλος κοντράροντας στα ίσια όλες τις ομάδες αν και δεν είχε η ομάδα καλό ξεκίνημα.

Η ομάδα της Ανάξου έκανε καλές μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι και σε οργανωτικό επίπεδο, έχοντας ανεβάσει τον πήχη. Διεκδίκησε και πάλεψε μέχρι ενός σημείου την κορυφή, έβαλε δύσκολα στην Καλλονή. Στο τέλος μέτρησαν κάποιες ήττες με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην τέταρτη θέση και αφού είχαν πια όλα κριθεί.

Δύσκολο ξεκίνημα και για τον Παπανικολή που επίσης αγωνίστηκε με νεαρούς παίκτες της περιοχής σε συνδυασμό με πιο έμπειρους, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και στους πρωτοπόρους. Αξιόλογη προσπάθεια των διοικούντων για να διατηρήσουν τις ομάδες, όπως και για τον Αχιλλεά Πέτρας και Ορφέα Άντισσας που κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με ένα «πάντρεμα» νεαρών και πιο έμπειρων παικτών.Δυσάρεστο γεγονός βέβαια η αποχώρηση του Μακαρέα Άγρας από το πρωτάθλημα την περίοδο των Χριστουγέννων παρά τις φιλότιμες και τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι νεαροί παίκτες της ομάδας.

Νότιος όμιλος

Σασπένς μέχρι το τέλος και ένα φινάλε θρίλερ με ανατροπή στην ανατροπή και την κατάληψη της πρώτης θέσης τελικά από τον Αστέρα Νίκης.

Συγκλονιστικό τέλος στο πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου, με τον Αστέρα Νίκης να τρώει...στη στροφή τον Οδυσσέα Ελύτη που κρατούσε την τύχη στα χέρια του, όμως η ήττα από τη Δόξα Λέσβου τρεις στροφές πριν το φινάλε τον έριξε από την κορυφή που φαινομενικά είχε κλειδώσει μετά τη νίκη του στο ντέρμπι με τον Αστέρα. Δύο πολύ ανταγωνιστικές ομάδες, δυνατές που δίκαια διεκδίκησαν τον τίτλο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για τον Αστέρα το γεγονός ότι παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας. Αίσιο τέλος και για τον Οδυσσέα Ελύτη που επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία μετά την οικειοθελή αποχώρηση του, με μεγάλο κέδρος τα αρκετά νεαρά παιδιά που πήρα το βάπτισμα του πυρός, είχαν μια γεμάτη χρονιά και κατάφεραν μαζί με τους εμπειρότατους υπόλοιπους παίκτες να πετύχουν την άνοδο.

Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Παλλεσβιακός, ο οποίος γι’ άλλη μια χρονιά έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, ήταν ανταγωνιστικός κόντρα σε όλες τις ομάδες και βγήκε εκτός διεκδίκησης λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε ανδρικό πρωτάθλημα σίγουρα το νεανικό σύνολο της Δόξας Λέσβου παίρνει τα εύσημα. Μια ομάδα που βγάζει υγεία και παλεύει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ανταγωνιστική στις περισσότερες αναμετρήσεις και στην καλή της μέρας χωρίς όρια. Αυτή η πρώτη χρονιά σίγουρα άνοιξε την όρεξη για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Σταθερή δύναμη ο Ταξιάρχης Μανταμάδου που είναι μια ομάδα πεντάδας με ποδοσφαιριστές που τιμούν τη φανέλα. Πιο μεγάλοι-έμπειροι και νεαρότεροι που επίσης στην με καλή απόδοση μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα στην κατηγορία.

Ο Αστέρας Ιππείου κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα χρησιμοποιώντας κι αυτός νεαρούς παίκτες που πήραν αρκετά λεπτά συμμετοχής. Αναμονή και προσμονή για την επιστροφή στο γήπεδο του χωριού, όπου ανοίγει νέο κεφάλαιο.

Ακόμη, τρείς ομάδες αποχώρησαν από το πρωτάθλημα. Ο Αιολικός εάν συνέχισε θα ήταν επίσης ένας από τους διεκδικητές. Μια νέα προσπάθεια με τη δημιουργία του Αετού Λουτρών Β τερματίστηκε με την ολοκλήρωση του Β γύρου. Οι νεαροί παίκτες απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις. Ίδιο σενάριο και για τον ΑΟ Βασιλικών που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στον δεύτερο γύρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey