Αποκλεισμός στους "16" για Βάρκα

15/06/2015 - 12:16

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, που διεξάγονται στο Αζερμπαϊτζάν, με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από μια σειρά αθλημάτων. Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε στο Μπακού με 138 αθλητές, με τον Μυτιληνιό Νίκο Βάρκα να εκπροσωπεί τη χώρα μας στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ο Βάρκας Είχε την τύχη να προκριθεί bye στη Φάση των «16», στην κατηγορία των 80 κιλών. Ακολούθως αντιμετώπισε τον Λιθουανό Τζούλιους Ματουζέβιτσιους, σε μία μάχη που κρίθηκε στα σημεία. Ο Μυτιληνιός παλαιστής προηγήθηκε με 1-0, αλλά λίγο πριν το τέλος ο Λιθουανός ισοφάρισε σε 1-1. Οι κριτές, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα και στο β’ γύρο, ανέδειξαν νικητή τον Ματουζέβιτσιους, με τον Βάρκα να αποχωρεί πρόωρα από τη διοργάνωση.

Το γεγονός πάντως πως βρέθηκε στο Μπακού και εκπροσώπησε την Ελλάδα, στο εθνικό σπορ των Αζέρων μάλιστα, είναι σίγουρα μια τεράστια εμπειρία, που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του Μυτιληνιού πρωταθλητή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μετρά συνεχόμενες διακρίσεις, αλλά και παρουσία σε όλα τα μεγάλα ραντεβού του αθλήματος εντός και εκτός συνόρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey