Σε φουλ δράση ο ΑΣ Μυτιλήνης Τάε Κβον Ντο

21/11/2016 - 18:53 Τελευταία τροποποίηση στις 21/11/2016 - 19:11

Δυναμικό παρόν δίνει και φέτος στις μεγάλες διοργανώσεις ο Α.Σ. Μυτιλήνης Τάε Κβον Ντο, συμμετέχοντας σε όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού των μαχητικών τεχνών.

Στο Προκριματικό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, ο σύλλογος της Λέσβου έλαβε μέρος με 9 αθλητές, μετρώντας πέντε προκρίσεις στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τους Μιχάλη Γιαννάκη, Γιώργο Ελευθερίου, Κωνσταντίνο Ζούρο-Κορδάτο, Γρηγορηλία Κυριακίδη και Θεόδωρο Σάντα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε κατηγορία υπήρχαν τουλάχιστον 30 αθλητές, εκ των οποίων μόνο οι οκτώ κέρδιζαν το προνομιούχο εισιτήριο και το γεγονός ότι πέντε από τους εννέα αθλητές πήραν την πρόκριση, δείχνει το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας.

Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που έγινε στη Χαλκίδα, παρά το υψηλό επίπεδο, οι αθλητές μας αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και κέρδισαν τον σεβασμό όλων. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ η Γρηγορηλία Κυριακίδη κατετάγη στην 5η θέση. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Γιώργος ελευθερίου, Κωνσταντίνος Ζούρος-Κορδάτος και Θεόδωρος Σάντας, που ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες και δεν κατάφεραν να πλασαριστούν σε κάποια καλύτερη θέση. Και μόνο η συμμετοχή τους όμως στους "16" καλύτερους αθλητές της χώρας μας, αφήνει προσδοκίες για υψηλότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Πριν λίγες ημέρες ο ΑΣ Μυτιλήνης ταξίδεψε στην Αθήνα με αποστολή 10 αθλητών, προκειμένου να λάβουν μέρος στο 6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Τάε Κβον Ντο Kim & Liu. Το σύλλογο εκπροσώπησαν οι Αθανάσιος-Εμμανουήλ Βαρέλας, Μιλτιάδης Βογιατζής, Δήμητρα Καρίπη, Γεώργιος Κάσδαγλης, Νικόλας Κίνδερλης, Ανδρέας Κοντονίκας, Σταμάτιος Μπόγης, Ιωάννης Πεντάρης, Μιχαήλ-Άγγελος Σταυρίδης και Νικόλαος Τσιγρίτης, που πήραν το βάπτισμα, έχοντας την πρώτη τους επαφή με τέτοιους αγώνες. Η παρουσία των παιδιών άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον. Πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί θεσμό, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και βοηθά στην διάδοση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες προάγοντας πάνω από όλα το ευ αγωνίζεσθαι.

Ταυτόχρονα, δύο ακόμα αθλητές μετέβησαν στην Κροατία για το Διεθνές Ανοικτό Πρωτάθλημα G1. Η Δέσποινα Σπανού και ο Κωνσταντίνος Σουβατζόγλου συναγωνίστηκαν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, μερικοί εκ των οποίων έλαβαν μέρος ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το καλοκαίρι. Αυτοί οι αγώνες ήταν οι πρώτοι ενόψει της προετοιμασίας τους για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν άκρως θετικά. Πλέον, οι προπονήσεις συνεχίζονται με στόχο την καλύτερη δυνατή διάκριση μεταξύ των καλύτερων της Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey