Πάλεψε στη Φινλανδία ο Βάρκας

16/01/2017 - 17:26 Τελευταία τροποποίηση στις 24/01/2017 - 14:25

Στο 38ο διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης "Herman Kare", το οποίο φιλοξενήθηκε στην πόλη Κούβολα της Φινλανδίας, αγωνίστηκε ο Μυτιληνιός παλαιστής Νίκος Βάρκας και άλλοι δύο αθλητές της εθνικής μας ομάδας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (14/1) με συμμετοχές από τις ΗΠΑ, Λιθουανία, Ρωσία, Σουηδία, Τατζικιστάν, Νορβηγία και Ουκρανία. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν, πλην του Βάρκα, οι Γιώργος Πρεβολαράκης και Δημήτρης Τσεκερίδης.

Ο Μυτιληνιός παλαιστής κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία των 80 κιλών, αγωνιζόμενος στο μικρό τελικό για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχη τύχη είχε και η προσπάθεια του Γιώργου Πρεβολαράκη στην κατηγορία των 75 κιλών (5η θέση), ενώ ο Δημήτρης Τσεκερίδης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό του Φινλανδού Liikkanen με 0-8 στα σημεία.

Η παρουσία του Νίκου Βάρκα στη διοργάνωση ήταν άκρως ενθαρρυντική. Ο Μυτιληνιός πρωταθλητής μας επικράτησε αρχικά του Abdulkhaev από το Τατζικιστάν με 9-2, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε καθαρά από τον Ρώσο Komarov με 0-8. Στο μικρό τελικό έχασε στις λεπτομέρειες από τον Φινλανδό Ukkola με 2-1 στα σημεία.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώτης Χεριστανίδης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των αθλητών μας, θεωρώντας την συμμετοχή στην διοργάνωση μια καλή αρχή για το 2017. Το τουρνουά "Herman Kare" αποτέλεσε ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε για τον Νίκο Βάρκα και τους υπόλοιπες Έλληνες αθλητές ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο, αλλά και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών, που ακολουθεί τον Μάιο.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey