Επέκταση EuroVelo Route #11 μέσω Λέσβου!

10/11/2016 - 17:14

Την πιθανή επέκταση της ποδηλατικής διαδρομής "EuroVelo Route #11", μέσω Λέσβου στη Σμύρνη, συζήτησαν πριν λίγες ημέρες μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου (Πο.Συ.Λε) με την Επιτροπή του Τμήματος Μεταφορών του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Κυριάκου Πετρέλλη.

Συγκεκριμένα, το θέμα συζήτησης ήταν η στήριξη της προσπάθειας της Τουρκιάς για επέκταση της ποδηλατικής διαδρομής "EuroVelo Route #11" από την Αθήνα προς τη Σμύρνη μέσω της Λέσβου και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών για την από κοινού κατάθεση φακέλου και την επίτευξη του στόχου αυτού.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, αφού εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία η επέκταση της ποδηλατικής αυτής διαδρομής, τότε η Λέσβος θα αποτελέσει τον συνδετικό σταθμό των επισκεπτών από την Δύση προς την Ανατολή. Γεγονός, που δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να αξιοποιήσει αυτή τη θετική εξέλιξη, εντάσσοντας και το νησί μας στη "EuroVelo Route #11". Εξάλλου, είναι κοινά αποδεκτή πως η Λέσβος διαθέτει εξαιρετικές ομορφιές και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν υπέροχο ποδηλατικό προορισμό.

Σε ανακοίνωσή του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου επισημαίνει πως πρόσφερε απλόχερα βοήθεια προς την τουρκική αντιπροσωπεία, καθοδηγώντας τη ως προς τις επόμενες επαφές που πρέπει να πραγματοποιήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ανθρώπους σχετικούς με το EuroVelo, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Ομοσπονδία (ECF), δίνοντάς τους μάλιστα και επιστολή στήριξης της προσπάθειας τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey