Ο Streich πάει Αυστραλία και προτιμά την τοπική αγορά!

16/12/2016 - 15:52

 

Οι φίλοι του ποδηλάτου στη Λέσβο γνωρίζουν τον Steffen Streich εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που πρωτοήρθε στο νησί μας και εγκαταστάθηκε στη Στύψη. Οι αναγνώστες του "SL" τον γνωρίσατε το 2015, όταν κατέκτησε το Trans Africa, έναν αγώνα υπεραπόαστασης που διήρκεσε για τον ίδιο 8,5 ώρες, διασχίζοντας τη "μαύρη ήπειρο" από τη Ζιμπάμπουε ως τη Νότια Αφρική. Κι αν τότε δεν είχε γίνει ευρύτερα αντιληπτός ο άθλος του, σίγουρα οι περισσότεροι συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα του επιτεύγματός του, όταν ολοκλήρωσε στη 2η θέση και το αντίστοιχο Trans America, ποδηλατώντας για 7.080 χιλιόμετρα, επί 17 ολόκληρες μέρες στις ΗΠΑ!

Τι έχει σειρά για αυτόν τον υπέρ-άνθρωπο Γερμανό με την ελληνική καρδιά και μια σημαίας με την Λέσβο στην πλάτη; Το "IndianPacific Wheel Race" στην Αυστραλία, μια διαδρομή 5.500 χιλιομέτρων από τις ακτές του Ινδικού Ωκεανού ως τις ακτές του Ειρηνικού, που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες! 

Πριν λίγες μέρες, ο δικός μας Στέφανος παρέλαβε το νέο του ποδήλατο και για ακόμα μια φορά προτίμησε τοπικό κατάστημα του νησιού μας για την αγορά του αυτή, υποστηρίζοντας την τοπική κοινωνία, ανταποδίδοντας την αγάπη που εισπράττει στη Λέσβο και δίνοντας φυσικά το καλύτερο παράδειγμα. Οι φίλοι του ποδηλάτου και συγκεκριμένα μέλη του Lesvos MTB, αλλά και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου παρακολουθούν στενά την προετοιμασία του και παρατηρούν τις επιλογές του εν όψει του μεγάλου ταξιδιού που ετοιμάζει στη νότιο Αυστραλία, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Αλλαγή στο υλικό του σκελετού από το αλουμίνιο σε carbon, υδραυλικά δισκόφρενα, μονός οβάλ δίσκος μπροστά, 11άρα κασέτα πίσω, ένα από τα πιο εξελιγμένα, άνετα, ελαφριά, γρήγορα και αξιόπιστα πλαίσια της παγκόσμιας αγοράς. Στεφάνια διαφορετικού προφίλ. Χαμηλό μπροστά για άνεση, ελαχιστοποίηση του βάρους και εύκολη αλλαγή κατεύθυνσης, ενώ πίσω ψηλό προφίλ για σταθερότητα, στιβαρότητα και καλύτερη μεταφορά της δύναμης, όπως και λάστιχα με μεγάλο πλάτος και ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση, την αεροδυναμική, την πρόσφυση και την αντοχή. Επιλογές ιδιαίτερες από τον πιο έμπειρο ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων, όλων των εποχών, στην Ελλάδα, προσαρμοσμένες στην απαιτητική διαδρομή και τις δικές του ξεχωριστές απαιτήσεις. Ένα ποδήλατο φτιαγμένο αποκλειστικά για διαδρομές πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων.

Ήδη από τις πρώτες του βόλτες και δοκιμές του Steffen Streich, το ποδήλατο έδειξε τις μοναδικές αρετές του, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την άνεση και την ακαμψία, την κατευθυντικότητα με την απόσβεση κραδασμών και το χαμηλό βάρος με την αξιοπιστία.

Στις 18 Μαρτίου 2017 ο Στέφανος και το νέο του ποδήλατο θα βρίσκονται στο Fremantle στη Δυτική Αυστραλία, όπου στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) ξεκινά το “IndianPacific Wheel Race”. Η γραμμή του τερματισμού θα βρίσκεται στην όπερα του Σίδνεϊ. 

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στην προετοιμασία του και φυσικά θα παρακολουθούμε στενά την πορεία του, για να προσφέρουμε -με την πολύτιμη συνεισφορά του Lesvos MTB και του Πο.Συ.Λε., συνεχή ενημέρωση σε όλους τους φίλους των σπορ εντός και εκτός νησιού για τη συμμετοχή του Steffen Streich στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey