Άρωμα... Εθνικής Ελλάδας στο 2ο Lesvos Marathon MTB!

17/01/2017 - 11:29 Τελευταία τροποποίηση στις 17/01/2017 - 14:57

Εν μέσω πολικών θερμοκρασιών, με πρωτόγνωρη χιονόπτωση, αλλά και ασταμάτητη βροχόπτωση στη συνέχεια, μπήκε το 2017 στη Λέσβο, αλλά η ποδηλατική κοινότητα του νησιού και όχι μόνο έβγαλε εις πέρας την πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα του νέου έτους και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

Πρώτος αγώνας, το 2o Lesvos Marathon MTB, που διοργανώθηκε την Κυριακή (15/1) από το Lesvos Ride, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη συμμετοχή πρωταθλητών της Εθνικής Ελλάδας, οι οποίοι έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση, ανεβάζοντας φυσικά και το αγωνιστικό επίπεδο. Βαρβάρα Φασώη, Δανάη Στρουμπούλη, Ορφέας Συρίγος και Βασίλης Ζιάκας, έχοντας εκπροσωπήσει τη "γαλανόλευκη" σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, βρέθηκαν στη Λέσβο και έλαβαν μέρος σε έναν ποδηλατικό αγώνα που τα είχε όλα, αλλά κυρίως λάσπη και βροχή.

Ο 2ος Μαραθώνιος Λέσβου με ποδήλατο βουνού (MTB) έμεινε αξέχαστος στους αγωνιζόμενους από την ευρεία γκάμα καιρικών συνθηκών που συνάντησαν στη διάρκεια του. Ξεκίνησε με ψιλόβροχο, το οποίο κατέληξε σύντομα σε βροχή, με χαλάζι στο τέλος... Τα ποτάμια και τα ρυάκια φούσκωσαν, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα η αντίληψη του προσανατολισμού να μειώνεται στο μισό και μετά... ήλιος! Οι ποδηλάτες είχαν να αντιμετωπίσουν τη λάσπη, που άλλοτε γλιστρούσε κι άλλοτε κολλούσε τα λάστιχα στο έδαφος.

Ο ήλιος συντρόφεψε τους ποδηλάτες στο κομμάτι της ανάβασης από το επίπεδο της θάλασσας έως τα 450 μέτρα, με εντυπωσιακά διαστήματα ομίχλης, χαμηλής νέφωσης και ξανά βροχή με χαλάζι μέχρι την κορυφή. Η καθαρή ατμόσφαιρα μετά τη βροχή αποζημίωσε όλους τους συμμετέχοντες με την απίστευτη θέα του κόλπου της Γέρας, ενώ στην επιστροφή λόγω του νερού που είχε μείνει στο δρόμο, χρειάστηκε αρκετό πετάλι και στην κατηφόρα. Υπό αυτές τις συνθήκες ολοκληρώθηκαν και τα 42 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Στο αγωνιστικό σκέλος, επικράτησε εύκολα ο Δημήτρης Αλεξίου που αποδείχθηκε άριστα προετοιμασμένος και σε ατομικό επίπεδο και σε ποδήλατο, τερματίζοντας τη διαδρομή των 42 χλμ σε 2 ώρες και 35 λεπτά. Τον ακολούθησε ο Βασίλης Ζιάκας της Εθνικής Ελλάδος, ενώ κοντά ήταν και ο 3ος Χρόνης Κυλίτσης.

Αποτελέσματα:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1. Αλεξίου Δημήτρης
2. Ζιάκας Βασίλης
3. Κυλίτσης Χρόνης

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Στρουμπούλη Δανάη
2. Φασώη Βαρβάρα DNF
3. Ζούρου Αφροδίτη DNF

ΕΦΗΒΩΝ
1. Ζιάκας Βασίλης
2. Κυλίτσης Χρόνης
3. Τελωνιάτης Νίκος

ΑΝΔΡΩΝ
1. Αλεξίου Δημήτρης
2. Βουρσούκης Βασίλης
3. Λασκαρίδης Ιγνάτης

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ
1. Μπουντάκης Μπάμπης
2. Κοντός Γιώργος
3. Γκέντσης Αλέκος

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 48+
1. Λαϊνάς Κώστας
2. Ακριώτης Δημήτρης
3. Γεωργακής Αριστείδης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey