Στη Λέσβο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Master!

24/02/2017 - 21:00

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση εξασφάλισε η Λέσβος, όπου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου στην κατηγορία Master (39+).

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου φέρνουν στο νησί μας 10 και 11 Ιουνίου συνολικά 180 ποδηλάτες, που θα δώσουν διπλή μάχη για τις Πανελλήνιες διακρίσεις της κατηγορίας άνω των 39 ετών. Και λέμε διπλή, γιατί πρόκειται για ένα διπλό αγώνα, που περιλαμβάνει τόσο την ατομική χρονομέτρηση, όσο και την αντοχή.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το "SL", εντός των προσεχών ημερών αναμένεται στο νησί μας η οργανωτική επιτροπή της Ομοσπονδίας, ώστε να δει από κοντά τις προτεινόμενες πορείες, τη μορφολογία του εδάφους, το υψόμετρο και ακολούθως να χαράξει τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αγώνας αντοχής είναι συνολικής απόστασης 180 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει ότι όσοι λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού. Εκτός και αν τελικά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας επικεντρωθούν σε ένα μικρότερο κομμάτι, αποφασίζοντας μια διπλή κυκλική διαδρομή από 90 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση πάντως θα δοθεί στη Μυτιλήνη και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα των φίλων του ποδηλάτου και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι, η αντίστοιχη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Επίδαυρο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην ποδηλατική κοινότητα του νησιού, που είναι εξαιρετικά δραστήρια και κάνει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη της ποδηλασίας, όσο και στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Μιχάλη Ταμβακέλλη, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τη συγκεκριμένη πρόταση, παρέχοντας κάθε υποστήριξη για την ανάληψη της πραγματοποίησής της. Η Λέσβος έχει ανάγκη από μεγάλες διοργανώσεις και σίγουρα η διεξαγωγή ενός Πανελλήνίου Πρωταθλήματος στο βόρειο Αιγαίο είναι από μόνη της μια τεράστια επιτυχία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός των 180 αθλητών θα έρθουν στο νησί μας προπονητές και συνοδοί, που αναμένεται να ξεπεράσουν ενδεχομένως και τους 500 σε αριθμό. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey