Τερμάτισε και στο Indian Pacific Wheel Race!

04/04/2017 - 18:43 Τελευταία τροποποίηση στις 05/04/2017 - 14:46

Μετά από 17,5 μέρες, ο Steffen Streich, ο «δικός» μας Στέφανος που ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Στύψη της Λέσβου, ολοκλήρωσε έναν ακόμα μεγάλο ποδηλατικό αγώνα υπέρ-απόστασης, το «Indian Pacific Wheel Race», διασχίζοντας συνολικά 5.741 χιλιόμετρα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας χαρακτηρίζεται σόλο, αφού οι ποδηλάτες δεν έχουν καμία εξωτερική υποστήριξη, διανύοντας τη συνολική απόσταση από ωκεανό σε ωκεανό, κατά μήκος όλης της Αυστραλίας. Η εκκίνηση δόθηκε στις 18 Μαρτίου από το Fremantle στη Δυτική Αυστραλία και ο Στέφανος έφτασε στον τερματισμό, στην Όπερα του Σύδνεϋ, στα ανατολικά της χώρας, χθες αργά το απόγευμα, τοπική ώρα.

Θάνατος στην άσφαλτο

Δυστυχώς, ο αγώνας σημαδεύτηκε από το θάνατο του ποδηλάτη Mike Hall, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο περίπου 450 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ελάχιστα πριν μπει στην Καμπέρα. Ήταν η 13η ημέρα του αγώνα, για την ολοκλήρωση της οποίας απέμεναν μόλις 20 λεπτά, όταν συνέβη το μοιραίο. Οι διοργανωτές του Indian Pacific Wheel Race ανακοίνωσαν άμεσα, με γραπτή δήλωσή τους, ότι ο αγώνας ακυρώνεται και μάλιστα διοργάνωσαν την Κυριακή ένα διαφορετικό αγώνα - φόρο τιμής, στη μνήμη του Mike Hall, ο οποίος είχε πολλές διακρίσεις και μάλιστα είχε κερδίσει τοWorld Cycle Race του 2012. Όσοι ποδηλάτες δεν είχαν εγκαταλείψει σε εκείνο το σημείο, παραμένοντας στον Indian Pacific, ανάμεσά τους και ο Steffen Streich, συνέχισαν να ποδηλατούν ως το Σύδνεϋ, τερματίζοντας τελικά μπροστά από τη φημισμένη Όπερα. Η τραγική απώλεια του Mike Hall όμως είχε επισκιάσει τα πάντα…

Ποδηλάτης-θρύλος ο Στέφανος

Ο Steffen Streich αποτελεί έναν σύγχρονο θρύλο στις υπέρ-αποστάσεις της ποδηλασίας, αφού είναι ο μοναδικός πραγματικός υπέρ-αθλητής, που έχει καταφέρει να ολοκληρώσει και τους τέσσερις μεγάλους αγώνες ανά ήπειρο, σε Ευρώπη, Αφρική Αμερική και Ωκεανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος αγωνίστηκε στο Indian Pacific Wheel Race με ένα εξαιρετικά προετοιμασμένο -κατά παραγγελία- specialized ποδήλατο, το οποίο προμηθεύτηκε από τη Λέσβο, στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο που μένει εδώ και πολλά χρόνια. Η ποδηλατική κοινότητα του νησιού, από την πλευρά της, παρακολουθούσε στενά όλες αυτές τις ημέρες την πορεία του στον αγώνα, σε μια προσπάθεια να του δώσει κουράγιο και δύναμη από τη διαδραστικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey