"Eressos Lava Weekend" με ποδήλατο και τρέξιμο!

31/07/2017 - 14:35 Τελευταία τροποποίηση στις 31/07/2017 - 14:42

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ερεσό, η αθλητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, το 1ο Eressos Lava Weekend.

Τo πρωί της Παρασκευής (30/6), στην κεντρική πλατεία της Σκάλας Ερεσού, στήθηκε μεταλλικός γεωδαιτικός θόλος (dome) από την Global Domes, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως γραμματεία της διοργάνωσης, καθώς και σημείο αφετηρίας και τερματισμού των αγώνων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε το Eressos Lava Kids για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών, με ασκήσεις ισορροπίας με ποδήλατο, παιχνίδια και αγωνίσματα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Aeolian Village».

Το Σάββατο (1/7), αργά το απόγευμα, άναψαν σε όλο το μήκος της παραλίας δεκάδες πυρσοί, δημιουργώντας μια όμορφη εικόνα, που προετοίμαζε παρευρισκομένους και συμμετέχοντες για το Eressos Leava Trail. Συνολικά, 22 δρομείς ορεινού τρεξίματος από τη Λέσβο, τη Χίο, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία έτρεξαν από την κεντρική πλατεία της Σκάλας Ερεσού, διαμέσου του οικισμού και του λιμανιού, στα μονοπάτια του κάμπου, των γύρω λόφων και φυσικά στην αμμουδιά της Ερεσού. Στην απονομή των επάθλων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Πρωτογεράκη - Γόμου και τον κ. Κ. Παπαδόπουλο εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο αθλητισμού. Τον Δήμο Λέσβου εκπροσώπησε ο κ. Δ. Παραδέλλης, ειδικός σύμβουλος Δημάρχου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Β. Μυρσινιάς τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, προσφέροντας μετάλλια σε όλους τους αθλητές.

Πάρτυ στην αμμουδιά

Το ίδιο βράδυ, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού καλωσόρισε με φαγητό και μουσική όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές, εθελοντές και χορηγούς, στον φιλόξενο χώρο της καντίνας «Χελώνα» στην αμμουδιά, κάτω από τον έναστρο μοναδικό ουρανό της Ερεσού.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής (2/7), οι 46 ποδηλάτες, Έλληνες και ξένοι, μεταφέρθηκαν στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους, απ’ όπου ξεκίνησε το Eressos Lava MTB. Διέσχισαν το μοναδικό Γεωπάρκο της Λέσβου και από τα ηφαιστειογενή γυμνά βουνά και τα μονοπάτια της «λάβας» τερμάτισαν στην πλατεία της Σκάλας Ερεσού με ενδιάμεσο σταθμό το Σίγρι.

Ο καύσωνας, που χαρακτήρισε όλο το τριήμερο, δικαιολόγησε απολύτως την ονομασία αυτού του γεγονότος, Eressos Lava Weekend. Ωστόσο, η ανυπόφορη ζέστη δεν κατάφερε να πτοήσει ούτε τους αθλητές, ούτε τους διοργανωτές, μα ούτε και τους εθελοντές ή τους επισκέπτες της περιοχής.

Ευχαριστίες

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά για την πραγματοποίηση του 1ου Eressos Lava Weekend, τον Δήμο Λέσβου και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, οι οποίοι υποστήριξαν το όλο γεγονός. Επιπρόσθετα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση του Eressos Lava MTB και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Τουρισμού, απευθύνοντας συγχαρητήρια για την απόφασή τους να στηρίξουν τον ποδηλατικό τουρισμό και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Λέσβο. Επίσης, ευχαρίστησαν τον κ.  Νίκο Ζούρο, διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε το Eressos Lava MTB, τον κ. Αναστάσιο Περιμένη, Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου – ΕΤΑΛ Α.Ε., για την εμπιστοσύνη, τη συμπαράσταση, τις συμβουλές και την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε, την Ιουλία Αγιαμαρνιώτη, τον Τίτο Χατζέλη και την οικογένεια του Lesvos Ride για την άψογη διοργάνωση και συνεργασία.

Ειδική μνεία, στη σημασία της συνεισφοράς της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου - ΕΤΑΛ Α.Ε., που εισάγει στρατηγικό σχεδιασμό τοπικής ανάπτυξης, όπως οι Δρομικοί Αγώνες Βουνού στη Λέσβο με πρώτο παράδειγμα το Lesvos Trail στον Λεπέτυμνο, αλλά και στο Eressos Lava Trail. Η φιλοσοφία LEADER στην τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων, όπως εκφράζεται από την ΕΤΑΛ, δίνει προοπτική για την αξιοποίηση των περιοχών μας.

Ακόμη, ευχαρίστησαν την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους Γιατρούς του Κόσμου για την πολύτιμη βοήθειά τους, όπως και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού για τη στήριξη που παρέχει πάντοτε και όλους τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους, η οικονομική στήριξη των οποίων επέτρεψε στον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού να δώσει την αίγλη που αξίζει σε μια τόσο μεγάλου μεγέθους διοργάνωση. Τέλος, ξεχωριστή αναφορά έγινε και στους εθελοντές, που με ζήλο και κέφι βοήθησαν σε όλο αυτό το εγχείρημα, διότι χωρίς αυτούς και χωρίς την τέλεια οργάνωσή τους, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί τίποτε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey