Σεμινάριο κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών

26/10/2017 - 12:40

Η Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (Ε.Ε.Ο.Π. ή Hellenic Mountain Bike Association), μέλος της IMBA (International Mountain Bike Association), διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου (Πο.Συ.Λέ.) σεμινάριο κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών (trailbuilding) στη Λέσβο. Εισηγητής του θα είναι ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ο.Π. κος Χάρης Θεοδωρόπουλος.

Μετά από την επιτυχημένη διεξαγωγή των σεμιναρίων σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αττική, Αρκαδία, Πιερία αλλά και την τελευταία σειρά σεμιναρίων στα νησιά της Κω, της Λέρου και της Πάτμου, σειρά παίρνει  η ποδηλατική κοινότητα της Λέσβου, ώστε να εκπαιδευτεί και να πιστοποιηθεί στην κατασκευή και συντήρηση ποδηλατικών μονοπατιών. Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και με την χορηγία του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Στόχος του είναι η σωστή κατάρτιση των μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, αλλά και όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων είτε ιδιώτες είτε δημόσιους φορείς, για τη φιλοσοφία κατασκευής αειφόρων ποδηλατικών μονοπατιών, αλλά και για τα οφέλη σε τοπικό επίπεδο που μπορεί να αποφέρουν αυτά.

Το Σεμινάριο έχει δυο σκέλη. Το πρώτο είναι το θεωρητικό και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 από τις 18:00 έως τις 21:00. Θα περιέχει:

• ανάλυση-επεξήγηση τεχνικών όρων
• φιλοσοφία κατασκευής αειφόρων ποδηλατικών μονοπατιών

Το δεύτερο είναι το πρακτικό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στο βουνό, σε σημείο που θα υποδείξει ο εισηγητής κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς. Θα περιλαμβάνει:

• Διαμόρφωση διαδρόμου (καθαρισμός, οπλισμός, κλίσεις, κατασκευές απορροής ομβρίων, διαμόρφωση άνω και κάτω τμήματος διαδρόμου, καθαρισμός ορίων, σηματοδότηση)
• Υπολογισμός, οπλισμός, τελική διαμόρφωση άλματος
• Υπολογισμός, οπλισμός, τελική επεξεργασία berm
• Υπολογισμός, οπλισμός και κατασκευή rollers

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τα εφόδια για κατασκευή ποδηλατικών μονοπατιών. Πρόκειται για ένα διήμερο μάθημα, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι θα διδαχτούν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, τεχνικές κατασκευής ποδηλατικών μονοπατιών, την οργάνωση που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα, τα νομικά θέματα και τις τεχνικές συντήρησης και διαχείρισης αυτών των μονοπατιών. Επίσης Θα γίνει αναφορά στα οφέλη που μπορεί να αποφέρουν τα ποδηλατικά μονοπάτια σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που οπωσδήποτε ενδιαφέρει Αυτοδιοίκηση, Φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού.

Να σημειωθεί, ότι στο θεωρητικό σκέλος η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ στο πρακτικό η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη του Πο.Συ.Λέ. (οικονομικά τακτοποιημένα για το 2017), ενώ για όσους δεν είναι μέλη του συλλόγου το κόστος ανέρχεται στα 30€.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6942821287.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey