Η καρδιά της ορεινής ποδηλασίας χτυπά ξανά στο Μόλυβο

06/12/2017 - 19:03

Τη διοργάνωση δύο διεθνών αγώνων ορεινής ποδηλασίας ανακοίνωσε και επίσημα ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, με την επωνυμία «Lesvos – Molyvos Urban MTB Races XCO 2018», που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη γραφική Μήθυμνα 2-3 Ιουνίου 2018, αποτελώντας την κορυφαία αθλητική διοργάνωση ορεινής ποδηλασίας στο Βόρειο Αιγαίο.

Για 5η χρονιά, τα γραφικά πλακόστρωτα του παραδοσιακού οικισμού του Μολύβου αναμένεται να φιλοξενήσουν ποδηλάτες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, σε μια διοργάνωση που στόχο έχει να προωθήσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική ομορφιά του νησιού μας, ως τουριστικού προορισμού, καθώς και να αναδείξει το ξεχωριστό ολυμπιακό άθλημα της ορεινής ποδηλασίας «Cross Country MTB».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 5ο Molyvos Urban MTB εντάσσεται από φέτος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI), αποτελώντας τον 3ο και 4ο κατά σειρά διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Γεγονός άκρως σημαντικό, που θέτει τη Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας.

Στους διεθνείς αγώνες συμμετέχουν οι καλύτεροι ποδηλάτες εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο, με σκοπό τη συγκέντρωση βαθμών, από τους οποίους θα προκύψει και η εξασφάλιση της συμμετοχής τους στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν το 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Από τον Μάιο του 2018, οι βαθμολογίες των αθλητών θα οδηγούν στην τελική κατάταξη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να τονιστεί, ότι οι αγώνες τάξης C2 δίνουν αρκετούς βαθμούς στους συμμετέχοντες και η διοργάνωση δύο τέτοιων αγώνων εντός διημέρου θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τους αθλητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, ώστε να προσέλθουν στη Λέσβο και να χαρούν τις ομορφιές του πιο τουριστικού μέρους του, αγωνιζόμενοι σε τόσο σημαντικές διοργανώσεις.

Όμως οι αγώνες δεν σταματούν εκεί, αφού παράλληλα με τους διεθνείς, θα διεξαχθούν και τα καθιερωμένα πλέον Molyvos Urban MTB Open και Kids, όπως κάθε χρόνο, για τους υπόλοιπους ποδηλάτες και τους μικρούς φίλους των πεταλιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey