Έρχεται ο ποδηλατικός μαραθώνιος της Γέρας

04/01/2018 - 17:32 Τελευταία τροποποίηση στις 24/01/2018 - 15:35

Ποδηλατικός αγώνας στη Γέρα θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, με έναρξη στις 10 το πρωί και αφετηρία την πλατεία του Μεσαγρού. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού «Ειρήνη», του Δήμου Λέσβου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Επιμελητήριου Λέσβου, ενώ έχει την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος της διοργάνωσης είναι το Lesvos Ride.

Η  διαδρομή του αγώνα ξεκινά από την πλατεία του Μεσαγρού με κατεύθυνση προς τον Σκόπελο. Μέσα από τους ελαιώνες ανηφορίζει προς την περιοχή Καριώνα, ενώ στη συνέχεια η διαδρομή γίνεται κατηφορική μέχρι τον Μεσαγρό, όπου οι ποδηλάτες καλούνται να έχουν καλύψει τα πρώτα 17χλμ μέσα σε 2 ώρες, ώστε να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν στο υπόλοιπο σκέλος.

Ακολουθεί μια διαδρομή μέχρι την Παναγία Κρυφή του Παλαιόκηπου και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 3χλμ είναι ανηφορικά, με εναλλαγές του φυσικού τοπίου και διαστήματα έντονης κλίσης. Από το 23ο και μέχρι το 30ο χιλιόμετρο η διαδρομή βρίσκεται σε υψόμετρο από τα 470 μέτρα έως και τα 590 μέσα σε πευκοδάσος, με θέα προς τον κόλπο της Γέρας αλλά και τα τουρκικά παράλια. Τα τελευταία 7χλμ είναι κατηφορικά μέχρι τον τερματισμό, που θα βρίσκεται στο σημείο από όπου εκκίνησαν, στο Μεσαγρό. Είναι μια διαδρομή που αποτελείται κυρίως από αγροτικούς και δασικούς δρόμους, αλλά και δασικά μονοπάτια.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το «SportLesvos.gr» και η Εφημερίδα «Εμπρός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey