Ώρα Ποδηλατικού Μαραθωνίου Γέρας!

26/01/2018 - 17:53 Τελευταία τροποποίηση στις 26/01/2018 - 18:48

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Ποδηλατικού Μαραθωνίου Γέρας, που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής (28/1), με αφετηρία στις 10:00πμ στο Μεσαγρό.

Πρόκειται για τον πρώτο ποδηλατικό αγώνα της χρονιάς, με τις συμμετοχές να πλησιάζουν τις 70. Προμηνύεται μάλιστα πραγματική μάχη σε κάθε κατηγορία, αφού μεταξύ των ποδηλατών που θα λάβουν μέρος είναι αρκετοί έμπειροι λάτρεις του ποδηλάτου. Στην πλατεία του Μεσαγρού, τοπικοί συνεταιρισμοί και παραγωγοί θα περιμένουν αθλητές και θεατές προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά τον τερματισμό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πραγματοποιηθούν και ποδηλατικές δράσεις για μικρά παιδιά.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο (27/1) θα γίνει στον Παπάδο και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης», εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Με το ποδήλατο μου στο βουνό», ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται εγγραφές για τον αγώνα της Κυριακής, η παραλαβή των αριθμών από τους συμμετέχοντες και γνωριμία με την ομάδα της Εθνικής Ελλάδος.

Η όλη εκδήλωση είναι μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού «Ειρήνη» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με την υποστήριξη ως τεχνικού συμβούλου του «Lesvos Ride». Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Λέσβου, το ΝΠΔΔ Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Το πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο (27/1)

Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης»
Παπάδος Γέρας
17:30 - 19:00 Παρουσίαση – Γνωριμία του ποδηλάτου βουνού για παιδιά «Με το ποδήλατο μου στο βουνό». Παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κ. Ιγνάτη Λασκαρίδη και μελών της Εθνικής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας
17:30 - 19:00 Προσέλευση αθλητών, παραλαβή δώρων, αριθμών και εγγραφές
19:15 – 20:00 Καλωσόρισμα αθλητών από τους διοργανωτές και ενημέρωση της διαδρομής του αγώνα

Κυριακή (28/1)

Πλατεία Μεσαγρού 
8:30 - 9:30 Παραλαβή δώρων, αριθμών και εγγραφές αθλητών.
10:00 Εκκίνηση αγώνα 
10:15 – 11:15 Παιδικός Ποδηλατικός Γύρος (θα γίνει σε διαδρομή μέσα στο χωριό του Μεσαγρού. Τα παιδιά για να συμμετάσχουν θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή από κάποιο υπεύθυνο ενήλικα και να έχουν μαζί τους απαραίτητα κράνος)
14:00 Λήξη αγώνα 
14:15 Απονομές 
Κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού μαραθωνίου και μετά τον τερματισμό των συμμετεχόντων, στο χώρο της πλατείας, ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσαγρού «Ειρήνη» με τη συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων της Γέρας («Μίλτος Κουντουράς», «Οι ρίζες μας», «Παγγεραγωτικός») μαζί με τοπικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς («Αριστέα», «Μοδούσα», «ΤΕΠΕΣ», «Ποτοποιΐα Σαμαράς») θα εκθέτουν τοπικά προϊόντα, προσφέροντας κέρασμα στους αθλητές και στους επισκέπτες – θεατές.

Προτεινόμενα σημεία παρακολούθησης

Παρότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για την ώρα διέλευσης των αθλητών από συγκεκριμένα σημεία, σε ορεινή ποδηλατική διαδρομή μεγάλων αποστάσεων και σε ανώμαλο έδαφος, προτείνονται κάποιες θέσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και κατά προσέγγιση οι ώρες που θα πρέπει να βρίσκονται οι θεατές για να παρακολουθήσουν τα περάσματα των αθλητών:

10:00 Εκκίνηση - Πλατεία Μεσαγρού
10:40 Καριώνας
11:00 Πλατεία Μεσαγρού
11:15 Παναγία Σπηλιώτισσα Παλαιοκήπου
11:50 Πίστα Moto Cross 
12:10 Τερματισμός - Πλατεία Μεσαγρού

Οι ώρες αφορούν τη διέλευση και τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. 

Χορηγοί επικοινωνίας του Ποδηλατικού Μαραθωνίου Γέρας είναι η εφημερίδα «Εμπρός» και το «SportLesvos.gr».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey