Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στην Αγιάσο!

13/04/2018 - 15:02

Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Απριλίου 2018, το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Το «3rd Lesvos Enduro MTB» πραγματοποιείται με την τεχνική υποστήριξη του Lesvos Ride, την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Συμμετέχουν επίσης οι Γιατροί του Κόσμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) και μεμονωμένοι εθελοντές.

Η διοργάνωση ξεκινά το Σάββατο, όταν θα διεξαχθεί αγώνας κατάταξης. Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο κυρίως αγώνας, με περισσότερους από 100 ποδηλάτες να έχουν δηλώσει συμμετοχή, η πλειοψηφία εξ΄ αυτών εκτός Λέσβου και μερικοί από το εξωτερικό! Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη υπάρχει πληρότητα σε όλες τις ξενοδοχειακές υποδομές της Αγιάσου και της Καρύνης, γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο για την εποχή και φυσικά άκρως ελπιδοφόρο.

Οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας θα απολαύσουν κάποιες από τις ομορφότερες περιοχές του αγιασώτικου καστανιώνα, διατρέχοντας τις παρακάτω τέσσερις (με την αναγραφόμενη σειρά) ειδικές διαδρομές. Το «3rd Lesvos Enduro MTB» είναι ο πρώτος από τους πέντε παρόμοιους αγώνες, που θα γίνουν φέτος σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Spider (Αράχνη), που έχει μήκος 1.900μ. Ξεκινά λίγο πριν τον Άγιο Φανούριο (υψόμετρο 860μ), κατεβαίνει βουνοπλαγιά και καταλήγει στο ποταμάκι της περιοχής Παγωνιά (υψόμετρο 610μ).

H Nuts (Καρύδια) με μήκος 2.100μ. Ξεκινά σχεδόν από τη συμβολή του αγροτικού δρόμου Στάνη Αντώνη Λάσκαρη - Πόταμα με τον αγροτικό δρόμο προς το Βάλανο (υψόμετρο 670μ) και κατηφορίζει μέχρι τη ρεματιά, τερματίζοντας κοντά στις υδατοπηγές του Δήμου (υψόμετρο 530μ). Από κει οι αθλητές θα κατευθυνθούν στην περιοχή Πόλες (Άγιο Σπυρίδωνα) και στη συνέχεια στην Αγιάσο, απ' όπου με τα ποδήλατά τους θα μεταφερθούν εκ νέου στον Άγιο Φανούριο, για τις άλλες ειδικές διαδρομές.

Η Water-pit (Νερόλακος) με μήκος 2.400μ. Ξεκινά λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Φανούριο (υψόμετρο 850μ), κατεβαίνει τη βουνοπλαγιά, συναντά το ποταμάκι και καταλήγει στα Πόταμα (υψόμετρο 570μ).

Η Paradise (Παράδεισος) που έχει μήκος 1.950μ. Ξεκινά από το κτήμα Στρατή Ηλιογραμμένου (υψόμετρο 640μ), κινείται δεξιά από την πατωμένη της Πατσαβούρας, σε κάποιο σημείο την τέμνει και την ακολουθεί και μετά περνά στα αριστερά της, συναντώντας το μονοπάτι που έρχεται από την περιοχή Πόλες, καταλήγοντας στο Φολίδι (υψόμετρο 430μ), σημείο τερματισμού του αγώνα. Από κει οι ποδηλάτες θα διασχίζουν τον Κήπο της Παναγίας (κατεβαίνοντας τα κλιμακοστάσιά του) και θα βρεθούν στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνουν οι απονομές.

Στόχος του Αγώνα είναι η καλλιέργεια και προώθηση του ορεινού αθλητισμού στο νησί μας, η ανάδειξη των σπάνιων φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, η τόνωση της τοπικής αγοράς και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey