Και στη Μυτιλήνη η 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

08/05/2018 - 12:10 Τελευταία τροποποίηση στις 08/05/2018 - 14:23

Και στη Μυτιλήνη η 11η Πανελλαδική ΠοδηλατοπορείαΗ 13η Μαΐου θα αποτελέσει ημέρα συγκέντρωσης των φίλων του ποδηλάτου σε όλη τη χώρα, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διεξάγεται για 11η συνεχόμενη χρονιά.

Μικροί και μεγάλοι κάνουν πετάλι, διεκδικώντας την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ώστε να μη μείνουν στα χαρτιά, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και μετακίνησης όλων μας.

Στη Μυτιλήνη, σημείο συνάντησης έχει οριστεί για την προσεχή Κυριακή η Πλατεία Σαπφούς, στις 5 το απόγευμα. Η ποδηλατάδα στους δρόμους της πόλης θα διεξαχθεί σε τρεις βαθμίδες. Μια για παιδιά, μια εύκολη για αρχάριους και μια λίγο πιο δύσκολη για πιο... έμπειρους ποδηλάτες. Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία. 

Τα ΣΒΑΚ είναι συνολικά στρατηγικά σχέδια με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών μετακίνησης, τώρα και στο μέλλον, για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Περίπου 9 εκ. ευρώ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα μοιραστούν σε 150 Δήμους της χώρας για να εκπονηθούν.

Οι διοργανωτές έχουν ως κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης:

«Άλλο ένα σχέδιο για το συρτάρι;
Άλλο ένα κονδύλι σπαταλημένο;
ΟΧΙ!»

Καταλήγοντας, σημειώνουν πως είναι στο χέρι όλων και... στο πετάλι να υποχρεωθούν οι δημοτικές αρχές να εκπονήσουν σχέδια με όραμα και προοπτική, που θα βελτιώσουν τις πόλεις μας, ανοίγοντας δρόμους για τη μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο, μειώνοντας τους ρύπους και κάνοντας; την καθημερινότητα όλων περισσότερο ανθρώπινη.

Διοργανωτής είναι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, τα μέλη του οποίου ενώνουν τη φωνή τους με τους απλούς λάτρεις του ποδηλάτου, για μια καλύτερη ζωή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey