5th Molyvos Urban MTB

04/06/2018 - 15:06

Απόλυτα επιτυχημένος ως διοργάνωση ήταν ο διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας «Molyvos Urban MTB», που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον αξιόλογων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος στο Βόρειο Αιγαίο.

Η Λέσβος γιόρτασε με τη συγκεκριμένη διοργάνωση την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτη, προσελκύοντας μεγάλα ονόματα της Εθνικής ομάδας, καθώς επίσης τόσο από την Τουρκία, όσο και από τη Ρωσία, οι οποίοι έμειναν απόλυτα εντυπωσιασμένοι από το πανέμορφο τοπίο, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου.

Νικητής αναδείχθηκε ο Περικλής Ηλίας, που ήταν άλλωστε και παγκόσμιος πρωταθλητής στο ΜΤΒ Marathon 2012, έχοντας λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στη 2η θέση βρέθηκε ο πολλάκις Βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδας από το 2015 έως το 2017, Δημήτρης Αντωνιάδης, που συμμετείχε κι αυτός σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο 2016 στη Βραζιλία. Για εκείνον, η εμπειρία του Μολύβου δεν ήταν πρωτόγνωρη, αφού είχε λάβει μέρος και πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση, κατακτώντας την πρωτιά. Εντυπωσιακή και Βαρβάρα Φασόη, πρωταθλήτρια Ελλάδας και μέλος της εθνικής ομάδας, που κέρδισε μία 2η και μία 3η θέση, καθώς επίσης και ο πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των εφήβων, Ηλίας Τσοτουρκτσίδης.

Σπουδαίες διεθνείς συμμετοχές

Στο «5th Molyvos Urban MTB» αγωνίστηκαν όμως και σπουδαίοι ποδηλάτες από το εξωτερικό, με σημαντικές διακρίσεις στη χώρα τους. Δεν ήταν μόνο η εθνική ομάδα της Τουρκίας, που ήρθε σύσσωμη στο Μόλυβο, αλλά και η πρωταθλήτρια Ρωσίας το 2017 Εκατερίνα Ανόσινα, που κέρδισε την πρωτιά στις γυναίκες, καθώς και εκπρόσωποι της ποδηλατικής κοινότητας από Ιταλία, Σερβία και Πολωνία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φετινή διοργάνωση συμπεριλαμβανόταν στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI), με αποτέλεσμα οι ποδηλάτες να μπορούν να συγκεντρώσουν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη Ολυμπιάδα, στο Τόκιο το 2020.

Ν. Μόλβαλης: «Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά»

Ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκος Μόλβαλης, μιλώντας σχετικά επεσήμανε: «Mία αθλητική διοργάνωση που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια εξελίσσεται σε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός που ξεπερνά πλέον τη Λέσβο και μας τοποθετεί αθλητικά ακόμη και έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις ή τα πολιτιστικά φεστιβάλ που διοργανώνει ή υποστηρίζει το δίκτυό μας. Εκείνο που κατάφεραν να  μεταφέρουν οι εθελοντές μας σε όλους όσοι έλαβαν μέρος από άλλες χώρες, είναι η φιλοξενία και το χαμόγελο τους, που άφησε τους πάντες έκπληκτους. Ήταν μια διεθνής διοργάνωση, με κομισάριο από το Ισραήλ, αγωνοδίκες, αθλητές και αθλήτριες από διάφορές χώρες, μεταξύ των οποίων και παγκόσμιοι πρωταθλητές.  

Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως τοπική κοινωνία, όταν στηρίζουμε και περνάμε τέτοια μηνύματα στους επισκέπτες μας, όταν όλοι μαζί δουλεύουμε συλλογικά για την ανάπτυξη της περιοχή μας. Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, σε όλους εκείνους που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης στις πλάτες τους.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey