Αξεπέραστος Steffen Streich!

12/07/2018 - 13:03 Τελευταία τροποποίηση στις 12/07/2018 - 14:17

Δεν υπάρχει έκφραση, που να μπορεί να περιγράψει τα επιτεύγματα του τεράστιου ποδηλάτη με την ελληνική ψυχή. Ο Steffen Streich, ο Γερμανός που έγινε Λέσβιος, αποφασίζοντας πριν μερικά χρόνια να μείνει μόνιμα στο νησί μας και συγκεκριμένα στη Στύψη μαζί με την οικογένειά του, διέπρεψε ακόμα μία φορά σε έναν ποδηλατικό αγώνα υπέρ-απόστασης.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο δικός μας «Στέφανος» έχει ολοκληρώσει με επιτυχία όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Από το «Paris-Brest-Paris» της Γαλλίας, στο «London-Edinburgh-London» της Μεγάλης Βρετανίας, στο «Trans Continental» από Λονδίνο προς Κωνσταντινούπολη, όπου τερμάτισε 4ος, στο «Giro Ciclistico delle Repubbliche Marinare», όπου απέκτησε το προσωνύμιο «machina», δηλαδή μηχανή, κατακτώντας μάλιστα την πρωτιά, το «Trans Africa», την αντίστοιχη διοργάνωση της αφρικανικής ηπείρου, όπου όχι μόνο τερμάτισε πρώτος, αλλά βρέθηκε και τρεις ολόκληρες ημέρες μπροστά από τον δεύτερο και το «Trans America», όπου από μια λάθος… στροφή τερμάτισε στη 2η θέση! 

Τελευταίος του αγώνας, τον οποίο τερμάτισε με απόλυτη επιτυχία στην 1η θέση, ήταν ο «North Cape Tarifa», από το βορειότερο άκρο της Ευρώπης δηλαδή –το North Cape της Νορβηγίας- στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης –την Tarifa της Ισπανίας-. Συνολικής απόστασης 7.384 χιλιομέτρων, τα οποία διένυσε με το ποδήλατό του σε 20 ημέρες, 1 ώρα και 55 λεπτά!

Ο Steffen Streich οδήγησε τον αγώνα με σύνεση, πρόγραμμα, τέλεια προετοιμασία, σωστό και επαρκή εξοπλισμό, ακριβή διαχείριση ύπνου και με την απαραίτητη ψυχραιμία, κατάφερε να ξεχωρίσει από νωρίς. Παρά τη σθεναρή αντεπίθεση του άξιου αντίπαλου του Kai Edel, που έμεινε πρωτοπόρος του αγώνα επί 4 μέρες, ο Στέφανος κατάφερε να απαντήσει με μια άνευ προηγουμένου συνεχή αντεπίθεση 2 ημερών, χωρίς στάση και ύπνο, για να πάρει μια εκπληκτική νίκη χθες τα ξημερώματα (01:55 ώρα Ελλάδας). Μπήκε αδιαμφισβήτητος νικητής στην Tarifa της Ισπανίας, ολοκληρώνοντας έτσι το ταξίδι του σε μερικούς από τους ωραιότερους ποδηλατικούς προορισμούς της Ευρώπης, διασχίζοντας 14 διαφορετικές χώρες (Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Ανδόρα, Ισπανία) και τερματίζοντας στην 1η θέση του αγώνα «North Cape-Tarifa 2018». Επίτευγμα αξιοθαύμαστο, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει από άλλον υπέρ-αθλητή στο παρελθόν.

Η χαμένη πρωτιά του 2016

Τέτοιες μέρες, σχεδόν, δύο χρόνια πριν ο Steffen Streich ολοκλήρωνε έναν ακόμα τεράστιο αγώνα, το «Trans America». Στις ΗΠΑ, ηγήθηκε για 17 ολόκληρες ημέρες, αλλά το τελευταίο 24ώρο έχασε το προβάδισμά του, προδομένος από την τεχνολογία. Είχε ξεκινήσει από την Αστόρια του Όρεγκον και βρέθηκε με το ποδήλατό του στο Γιορκτάουν της Βιρτζίνια! Όμως προδόθηκε από το GPS του και όταν χρειάστηκε να ρωτήσει έναν ντόπιο για την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσει, άρχισε να ποδηλατεί ανάποδα. Το διαπίστωσε όταν συνάντησε με έκπληξη την Αμερικανίδα Lael Wilcox στο διάβα του, συνειδητοποιώντας το λάθος του και έχοντας ουσιαστικά χαρίσει τη νίκη. Οι δύο ποδηλάτες, αν και συνέχισαν μαζί προς τον τερματισμό, ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα τερμάτιζαν και μαζί. Η Wilcox με ανεβασμένο ηθικό, απομακρύνθηκε σταθερά, φτιάχνοντας μια απόσταση ασφαλείας ακόμα και 50 χιλιομέτρων. Ο Steffen Streich έφτασε στον τερματισμό κατάκοπος, δύο ώρες μετά…

Με τη «Λέσβο» μαζί του

Η αγάπη του για τη Λέσβο είναι εντυπωσιακή. Ο Steffen Streich την «κουβαλά» μαζί του, σε κάθε αγώνα υπέρ-απόστασης. Μια… συνήθεια που ξεκίνησε στο «Trans Africa» και συνεχίστηκε στο «Trans America». Ο Στέφανος αγωνίζεται έχοντας το νησί στην μπλούζα του, περήφανος για τον τόπο διαμονής του. Και η ποδηλατική κοινότητα του νησιού όμως είναι εξίσου περήφανη για εκείνον. Δεν είναι τυχαίο ότι στο lesvosmtb.gr υπήρχε για ακόμα μία φορά σταθερή και αδιάλειπτη ενημέρωση, καθ’ όλη της διάρκεια του αγώνα του και τις 20 ημέρες, ενώ τα μηνύματα που δέχθηκε στο προσωπικό του προφίλ ήταν εκατοντάδες.

Φόρτσα στο πετάλι

Τα τελευταία χρόνια, οι ποδηλάτες του νησιού αυξάνονται. Η αγάπη για το πετάλι μεγαλώνει και ο Steffen Streich είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του αθλήματος εκτός νησιού. Παράλληλα, με τις συντονισμένες προσπάθειες ιδιωτών, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων στο νησί μας έχει βοηθήσει ώστε να ασχοληθούν ολοένα και περισσότεροι με την ποδηλασία. Ενώ οι πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Μυτιλήνης, εφόσον υλοποιηθούν, θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey