«Ορθοπεταλιές» στο Αμπελικό ΜΤΒ 2018

10/09/2018 - 16:26

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο (8/9) ο 2ος γύρος του τοπικού πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας Λέσβου, Lesvos Ride Grand Prix 2018, με εκκίνηση στις 17:30 το απόγευμα. 

Το όμορφο Αμπελικό υποδέχτηκε τον συγκεκριμένο αγώνα, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις σε αγωνιζομένους αλλά και θεατές, με τις έντονες κλίσεις να συναρπάζουν σχεδόν σε όλη τη διαδρομή, μην  αφήνοντας κανένα περιθώριο για «ανάσα». Τη μεγάλη ανάβαση κάτω από το ποτάμι μέχρι τα ψηλότερα σπίτια του χωριού (100μ υψομετρικά) συμπλήρωναν σαθρά κατηφορικά, που κρατούσαν τους ποδηλάτες σε ένταση, απαιτητικά ανηφορικά από το δάσος προς το χωριό και μια εκπληκτική διαδρομή μέσα και δίπλα στην κοίτη του ποταμού, η οποία ολοκληρωνόταν με θεαματικό πέρασμα μέσα από τα δροσερά νερά του, για να συνεχίσει και με την ανηφόρα που οδηγούσε και πάλι στο σημείο εκκίνησης - τερματισμού του αγώνα. Στην 1η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Σαραϊδάρης, με τον Δημήτρη Αλεξίου στη 2η θέση και τον Μαρίνο Σκορδομπέκη στην 3η θέση της κατάταξης.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά... Υπάρχουν πρωτοπόροι που έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά από τώρα το πρωτάθλημα, άλλοι που το χάνουν κάτω από πολύ απίθανες συνθήκες, (αν δεν τερματίσουν σε θέση που βαθμολογείται πχ στον επόμενο αγώνα και ο 2ος πάρει την πρώτη θέση), ενώ υπάρχει επίσης κατηγορία στην οποία τρεις αναβάτες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της κατάταξης. Με τέτοιες κοντινές βαθμολογίες, ο επόμενος και τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος «LAVA MTB», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στη Σκάλα Ερεσού, χτυπάει... κόκκινο!

Στη διοργάνωση συνέβαλαν η ομάδα εθελοντισμού - αλληλεγγύης «Άμπελος», η τοπική κοινότητα Αμπελικού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Ελληνική ομάδα διάσωσης Λέσβου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, το Lesvos Ride και το Lesvos MTB.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey