Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας με παράλληλες δράσεις

14/01/2019 - 13:44

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγρού «Ειρήνη» θα φιλοξενήσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου (Πο.Συ.Λε) και του «Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον «Ποδηλατικό Μαραθώνιο Γέρας. Συνδιοργανωτές είναι το Επιμελητήριο Λέσβου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Μυτιλήνης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την τεχνική υποστήριξη του «Lesvos Ride».

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί από την Πλατεία του Μεσαγρού και στο ίδιο σημείο θα γίνει και ο τερματισμός, με προγραμματισμένη ώρα περίπου στη 1 το μεσημέρι για τους πρώτους ποδηλάτες. Στον αγώνα έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν, όπως και πέρυσι, μέλη της Εθνικής Ελλάδας στην ορεινή ποδηλασία. Μπορούν επίσης να λάβουν μέρος αθλητές εκτός Λέσβου, οι οποίοι θα έχουν μάλιστα έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή με χαμηλό κόστος στο ξενοδοχείο «Αριάδνη» της Γέρας.

Ο ποδηλατικός μαραθώνιος πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, διασχίζοντας διαδρομές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, πλούσιες σε γεωλογικά μνημεία, συναντώντας θέσεις γεωλογικού ενδιαφέροντος, που περιλαμβάνονται στα μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου, που αποτελεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Παράλληλα με τον ποδηλατικό αγώνα, θα γίνει και πεζοπορική διαδρομή στα χωριά της Γέρας, περνώντας από σημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και φυσικού ενδιαφέροντος, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, με οδηγό και υπεύθυνο διαδρομής τον κ. Σπύρο Ψωμά.

Επίσης, με την επιμέλεια του «Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας» και του Προέδρου του κ. Γιώργου Ζορμπά, θα πραγματοποιηθεί παιδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο. Τα παιδιά θα ετοιμάσουν τις ζωγραφιές τους, οι οποίες θα εκτεθούν σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού. Όσα παιδιά συμμετέχουν στην έκθεση θα μπουν στην κλήρωση, που θα γίνει μαζί με τις απονομές του αγώνα, για ένα ποδήλατο και άλλα δώρα.

Τέλος, στις 10:30 θα γίνει και παιδικός αγώνας με ποδήλατα μέσα στο χωριό του Μεσαγρού και θα δοθούν αναμνηστικά στα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Μετά το τέλος του αγώνα και μέχρι να γίνουν οι απονομές, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού «Ειρήνη», αλλά και τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν στους θεατές και αθλητές κεράσματα και τοπικά προϊόντα. Οι απονομές θα γίνουν στην πλατεία του Μεσαγρού στις 14:00. 

Οι παράλληλες δράσεις όμως δε σταματούν εκεί, αφού το Σάββατο (19/1) μετά το πέρας των εγγραφών (17:00-18:00) στην αίθουσα «Ι. Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει το καλωσόρισμα των αθλητών και των μελών της εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας και θα ακολουθήσει η τεχνική ενημέρωση από τον σύμβουλο του αγώνα Τίτο Χατζέλη. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο, η οποία έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey